More
  spot_img

  STRAŠNO! ZENIČKI POLICAJAC RANJEN U OBRAČUNU SA KRIMINALCEM KOJI JE POKUŠAO PROVALITI U APOTEKU! (VIDEO)


  Policajac PU Zenica Z. S. ranjen je jutros u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao nasilno ući u apoteku “Mr.Weiss” (bivša “Boris Kidrić”) u ulici Aska Borića u centru Zenice.

  Pucnjava u kojoj je policajac zadobio povrede ruke i noge se dogodila oko pet sati jutros kada je pljačkaš pokušao nasilno, udarcima krampa ili sličnog “alata” provaliti u dežurnu apoteku, čije zaposlenice su na usluzi građanima od 0 do 24 sata, saznaje Zenicablog.

  Poznato je da u vrijeme “dežure” građani imaju priliku kupiti ili dobiti lijekove na posebnom šalteru, bez ulaska u same prostorije apoteke.

  Nakon što je nasilnik počeo razvaljivanje vrata, te pokušao ući u same prostorije, uplašene zaposlenice su pozvale policiju i veoma brzo se na licu mjesta pojavila patrola PU Zenica. Pljaškaš je odmah potegao pištolj i pucao u pravcu policajaca, te jednog od njih i ranio, a potom počeo bježati.

  Ubrzo je policiji stiglo pojašanje. Prema dostupnim informacijama, pljačkaš je bijeg pokušao u pravcu periferije grada, odnosno prema rijeci Bosni u pravcu M17, na čijoj obali je i savladan i uhapšen.

  Prema podacima iz Kantonalne bolnice Zenica policajac je dobro i opravlja se, nije životno ugrožen.

  Videosnimak koji je snimio jedan građanin Zenice, a prikazuje trenutak hapšenja kriminalca, pogledajte ovdje.

  Kako Zenicablog ekskluzivno saznaje, kriminalac kojeg su policajci savladali u samom koritu rijeke Bosne je 39-godišnji Baki (Dauta) Bićevci. Prema ranijim navodima medija, on je proveo više od 15 godina u KPZ Zenica.

  Ranije, 2016. godine, jedna TV ekipa je pravila priču o njemu kako se oženio i dobio dijete za vrijeme “slobodnih vikenda”, dok je služio višegodišnju kaznu.

  Tada, 2016. je novinarima rekao da “kad izađe 2020. zna da na slobodi može živjeti i drukčije u odnosu da bude kriminalac i da sada ima porodicu i dijete zbog kojeg vrijedi biti pošten i normalan građanin”. Po jutrošnjoj “akciji” izgleda da se “predomislio”.

  Izvor: crna-hronika.info

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci