More
  spot_img

  Stotine građana klanjalo dženazu Segmedini Srni-Bajramović

  Stotine građana klanjalo dženazu Segmedini Srni-Bajramović
  Stotine građana klanjalo dženazu Segmedini Srni-Bajramović

  Na groblju Bare u Sarajevu stotine građana klanjalo je dženazu Segmedini Srni-Bajramović. Ona je u utorak iznenada preminula. 

  Prije dženaze, u sali Parlamenta Federacije BiH sa početkom u 12 sati održana je komemoracija kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz svijeta politike, kulturnog i javnog života iz Sarajeva.

  Kako je rekao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, otišla je velika žena, a kroz suze je govorio o njenoj veličini. Posebno je emotivno bilo je obraćanje sina Affana. On se zahvalio svima na podršci u ovim teškim danima, što su došli iskreno i iz puno ljubavi odali počast njegovoj majci.

  Segmedina Srna-Bajramović je rođena 05.01.1973. godine u Sarajevu. Završila je Fakultet političkih nauka u Sarajevu i stekla zvanje diplomirani novinar. 19 godina imala je različite angažmane u RTV projektima (urednica, novinarka) na TV BiH i RTV FBiH. Bila je udata i majka dvoje djece.

  Od ulaska u politiku, članica je Socijaldemokratske partije, obnašala je i dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a. Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Parlamentu FBiH.

  AVAZ

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci