SNSD-ovi parlamentarci se pojavili u majicama s Dodikovim likom: “Ne znaju šta napadaju”

Državni parlamentarci iz SNSD-a Sanja Vulić i Milorad Kojić su se pojavili danas u ovoj državnoj instituciji obučeni u majice sa likom Milorada Dodika.Na majici se pored lika predsjednika Republike Srpske i njihovog stranačkog lidera Milorada Dodika, nalazi i rečenica koju je kazao u septembru komentarišući potvrđivanje optužnice protiv njega –

“Mi znamo šta branimo, oni ne znaju šta napadaju”.Na ovaj način su željeli poslati podršku predsjedniku stranke koji se nalazi na optuženičkoj klupi te na američkoj i britanskoj listi sankcija.Vulić i Kojić su se obratili medijima u sali Parlamentarne skupštine BiH prilikom čega su kazali da žele poslati dvije poruke, a da je prva ta kako SNSD podržava evropski put BiH te da su zato i glasali danas za Rezoluciju na sjednici Predstavničkog doma.

USVOJENA REZOLUCIJA

BiH zvanično pozvala Evropsku uniju da otvore pregovore za pristupanje”Prvu, SNSD je trajno opredijeljen za put ka EU što smo potvrdili i jednoglasnom podrškom Rezoluciji. Istina je da se ne slažem lično sa ucjenama, kakve smo na sceni imali od EU gdje uskraćuju projekte RS, takođe se ne slažemo sa uplitanjem Sattlera u zakonodavnu vlast.

On treba sugerisati, ali ne i naređivati”, kazala je Vulić.Požalili su se na djelovanje američkog ambasadora Michaela Murphyja i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta tvrdeći da je Murphy blokirao sajt Vlade RS-a.”Murphy je uveo sankcije djeci Milorada Dodika, a prije par dana je oborio i sajt Vlade RS. Jasno se vidi da se radi o napadu na institucije RS.

Prvo, na instituciju predsjednika RS, sada i na Vladu RS. Imajući u vidu da je Dejton definisao da BiH čine RS i FBiH, jasno je da se na ovaj način vrši revizija Dejtona, te ugrožava jedan od entiteta”, kazala je Vulić.Osim toga, ona tvrdi da se Dodiku sudi prema nepostojećem zakonu.”Neprestano urušavanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH čini Michael Murphy, to vidimo kroz činjenicu da je sudije i tužioce stavio pod svoje skute.

I to, predsjedniku RS se sudi po nepostojećem zakonu, zakonu koji je nametnuo turista Schmidt, čovjek bez potvrde Savjeta bezbjednosti, a sud i tužilaštvo primjenjuju izmjenu zakona koju nisu usvojili Predstavnički dom, niti Dom naroda, to je apsurd”, kazala je.Na kraju je ponovila zaključak da samo domaći akteri mogu napraviti nešto u BiH, a da stranci ovoj državi ne žele dobro.

klix.ba