Snijeg pravi probleme vozačima: Kamioni zapeli u snijegu, zastoj na Karauli

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, istakli su iz BIHAMK-a

U nekim djelovima Bosne i Hercegovine je već pao snijeg, što otežava vožnju vozačima. Na mnogima mjestima je došlo do stvaranja gužvi, a većina kolovoza još uvijek nije očišćena. 

– Kolovoz je pretežno mokar, a upozoravamo i na učestale odrone, kao i na mjestimičnu poledicu. Snijega na kolovozu ima na putevima: Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Priluka-Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad, Jablanica-Posušje (Blidinje), Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula) i Turbe-Banja Luka – navode iz BIHAMK-a.

Također, istakli su i da u jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, zbog kojih je saobraćanje dosta otežano. 

– Izdvajamo puteve Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Magla smanjuje vidljivost na putu Ključ-Sanski Most – saopćeno je na stranici BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.