Sky poruke otkrile: Kakva je uloga medicinske sestre iz Sarajeva, kojoj su na račun stizale desetine hiljada KM!?

zgradi Suda BiH jučer je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanjem pritvora  za četiri osobe uhapšene u akciji “Start”.Četiri osobeRadi se o uhapšenim Elmedinu Karišiku, vlasniku Plaze, Mehmedu Dediću, vlasniku kompanije “Arijans” Sarajevo, Seidu Hadžibajriću, sinu Ibrahima Hadžibajrića, i Emini Rogo.

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za organizovani kriminal i pranje novca, a razotkrile su ih Sky poruke.U ovoj akciji uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i sekretarka Alma Destanović.Advertisement0 seconds of 14 seconds No, oni su predati u nadležnost Tužilaštva KS i njih terete kantonalni tužioci. Osim Karišika, i Dedića, saznajemo da je zanimljivo ime Emine Rogo, po zanimanju medicinske sestre, zaposlene u jednoj privatnoj klinici.

Kupovina nekretnina

Ona je osumnjičena da je mjesečno na račun primala stotine hiljada KM, koji su kasnije korištene za kupovinu nekretnina.

Sve su to dokumentirale Sky poruke.Tužilaštvo vjeruje da je ovaj novac pribavljen prodajom narkotika, a zatim korišten za pranje putem nabavke nekretnina.# TUŽILAŠTVO# SKY

klix.ba