More
  spot_img

  Skandal na stazi u Virdžiniji: Nakon što su se “zakačili” tokom utrke, vozači se potukli poput UFC boraca


  Skandal na stazi u Virdžiniji: Nakon što su se "zakačili" tokom utrke, vozači se potukli poput UFC boraca
  Skandal na stazi u Virdžiniji: Nakon što su se "zakačili" tokom utrke, vozači se potukli poput UFC boraca

  Opšti haos i skandal izazvali su vozači NASCAR-a, Sem Majer (Sam Mayer) i Taj Gibs (Ty Gibbs) nakon utrke u okviru Xfinitiy serije koja je održana na stazi Martinsvil u Virdžiniji.

  Majer i Gibs su se prvo “zakačili” na stazi do su još sjedili za volanom tokom utrke.

  Nakon utke Gibs je odlučio reagovati zbog činjenice da ga je Majer u jednom trenutku “nabio” u zid i želio je a mu ovaj pojasni zašto je to napravio, ali je onda tek nastupio haos. 

  Gibs je, nakon što se Majer počeo “praviti lud”,  odlučio problem riješiti šakama, pa ja žestoko udario nekoliko puta rivala sa staze, a teže posljedice spriječilo je osoblje koje je razdvojilo ratoborne vozače.

  Majer je nakon utrke objasnio šta se dešavalo između njega i kolege.

  – Na stolu je bilo 100.000 dolara nagrade i ja sam samo iskočio ispred njega. O tome se radi u ovim trkama. Bilo mu je krivo zbog toga i udario me nekoliko puta. Ipak, preslabi su to udarci, jedva da sam ih osjetio. Ne znam zašto nije skinuo kacigu ako je već krenuo u obračun? Ne mogu više ništa reći, saopštio je Majer.

  Na kraju je Majer završio u bori za prvo mjesto, ali nije uspio uzeti nagradu. Kao prvi kroz cilj prošao je Brendon Džons  (Brandon Jones).

  sport.avaz.ba

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci