Sjećate li se kultne reklame u kojoj su glumili Saša Petrović i Žan Marolt?

Na Instagram stranici Inside Bosnia objavljena je reklama iz perioda 2000-ih u kojoj su glumili nedavno preminuli Saša Petrović te još jedan legendarni bh. glumac – Žan Marolt.

Usljed smrti Saše Petrovića mnogi se prisjećaju njegovih uloga, a jedna po kojoj ga mnogi pamte je i ona u reklami iz perioda 2000-ih u kojoj je glumio zajedno s Žanom Maroltom.”

Saša Petrović je bio poseban glumac, takav će sigurno ostati i upamćen. Tu veličinu je znao pokazati čak i u jednoj reklami od 30 sekundi”, navodi se u opisu snimka objavljenom na Instagramu.Reklama prikazuje Marolta u ulozi prodavca u slastičarnoj i Petrovića u ulozi kupca koji želi kupiti hurmašice i pita: “Jesu li iste ko kod nane?”.

Na to mu Marolt odgovara: “Naravno, imate kabinu pa probajte”.

Za spomenutu reklamu su u komentarima pisali kako je bila fantastična te da je “obilježila mnoga djetinjstva”.

Neki su istaknuli koliko su obojica bili talentovani glumci te koliko je tužno kada nas napuste takvi ljudi.Podsjetimo, Saša Petrović preminuo je 27. januara 2023. u 61. godini, nakon dugogodišnje borbe s bolešću zbog koje se povukao iz javnosti.

Vijest o njegovoj smrti je podijelio reditelj i scenarist Srđan Vuletić, a od njega su se prvobitno preko društvenih mreža oprostile brojne kolege.Komemoracija povodom smrti Petrovića održana je ovog petka na sceni Kamernog teatra 55.

klix.ba