More
  spot_img

  Sin ratnog zločinca Ratka Mladića tvrdi: On ne može više ni da govori


  Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić danas je u još lošijem zdravstvenom stanju, nego prethodnog dana, pa tokom posjete supruge Bosiljke bukvalno nije mogao da govori, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

  Sin ratnog zločinca Ratka Mladića tvrdi: On ne može više ni da govori
  Sin ratnog zločinca Ratka Mladića tvrdi: On ne može više ni da govori

  – Ona je sa njim sjedila dva sata, ali samo je ona pričala, on je pratio, ali nije mogao da govori, više nema snage ni da govori – naveo je Darko Mladić.

  Darko je naveo da su supruzi ratnog zločinca nizozemski ljekari rekli da nemaju ništa novo, da su nešto malo promijenili terapiju, ali nisu rekli kako.

  Da li je uzrok korona ne zna se još uvijek

  On je podsjetio da se radi formalno o upali pluća, sa vodom u plućima i srčanom slabošću.

  – E sad, da li je to što je preležao koronu ili nije… nisu se izjašnjavali po tim pitanjima – rekao je sin ratnog zločinca.

  On kaže da ne može da govori o sljedećim potezima porodice, dodajući da se i dalje čeka da bude odobren termin da Mladića posjete srpski ljekari.

  Naredne sedmice će ga posjetiti sin

  Darko je rekao da će supruga zločinca Mladića ostati u Nizozemskoj još par dana, a da će on otići tamo iduće sedmice da posjeti oca, pošto je tako loša situacija.

  Zdravstveno stanje ratnog zločinca ponovo se pogoršalo, pa je prije devet dana zbog jakih bolova i opće slabosti prebačen u civilnu bolnicu u Hagu, odakle je u četvrtak, 8. septembra, vraćen u zatvorsku bolnicu u Tribunalu.

  Podsjećamo, Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) u Hagu izrekao je prošle godine drugostepenu presudu kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora Mladiću za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

  AVAZ

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci