More
  spot_img

  ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ: NIJE VAŽNO ŠTA MI MISLIMO O SEBI, NEGO ŠTA DRUGI MISLE O NAMA


  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu jučer je u svom zvaničnom saopćenju oštro kritikovala vladajuću Stranku demokratske akcije (SDA) zbog retorike podjela u BiH, i ugrožavanja borbe protiv korupcije.

  Podsjetimo, u saopćenju se naveli da sa velikom pažnjom prate kako SDA tvrdi da dijeli iste ciljeve u Bosni i Hercegovinu koje zagovaraju Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i visoki predstavnik međunarodne zajednice, što se odnosi na izgradnju funkcionalne demokratske države i stabilnih institucija te osiguranje vladavine prava, ali da SAD zamjera SDA kako nisu dosljedni u takvoj politici.

  “Ako SDA zaista dijeli takve ciljeve sa SAD-om, onda funkcioneri te stranke ne bi pokušavali blokirati i ometati istrage o korupciji. Ako dijele iste ciljeve kao mi onda ne bi doprinosili disfunkcionalosti Federacije BiH i ne bi preferirali retoriku podjela umjesto retorike pomirenja”, poručili su iz Ambasade.

  Jedan od onih koji je imao svoj jasan stav je Šemsudin Mehmedović, jedan od osnivača SDA te zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Naime, u razgovoru za naš portal kazao je da upravo ovo saopćenje poljuljalo ugled i poziciju SDA.

  “Nažalost, to je jedno po meni ružno saopćenje gdje se SDA stavlja u vrlo negativan kontekst. Nije kriv onaj koji je izdao to saopćenje, nego onaj kojeg se to tiče. Mi nismo još smogli snage unutar SDA da pokažemo bar javnosti da se značajnije borimo protiv tih negativnosti koje potresaju ovu stranku. Nije važno šta mi mislimo o sebi, nego šta drugi misle o nama. Kada to kažem, prije svega mislim na građane BiH. Stoga, smatram da je sigurno ovo saopćenje poljuljalo ugled i poziciju stranke SDA i to ne samo na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, nego i na međunarodnom planu”, kazao je Mehmedović, dodavši:

  “Bitno je kako nas percipira javnost i dužnosnici iz međunarodne zajednice te kakve smo poteze i aktivnosti kao vodstvo SDA uradili da slika o ovoj stranci bude drugačija. Nažalost, svjedoci smo da nije to baš tako”, zaključio je Mehmedović za Raport.

  CRNA-HRONIKA.INFO  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci