More
  spot_img

  Šemsudin Mehmedović je itekako zabrinut zbog jezivih dešavanja: “Danas su u medijima objavljeni podaci…”


  Šemsudin Mehmedović je uputio pismo nerezidentnom ambasadoru Izraela u BiH. Sadržaj pisma je objavio na Facebooku.

  U nastavku ga prenosimo u cijelosti.

  “PISMO NEREZIDENTNOM AMBASADORU IZRAELA ZA BiH

  Njegova Ekselencija. gospodin Noah Gal Gendler

  Nerezidentni ambasador Države Izrael za BiH

  Vaša Ekselencijo,

  Uz velike napore sam se suzdržao da Vam uputim protest netom nakon što je Jerusalem post objavio detalje posjete predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića Izraelu, sve u cilju očuvanja kakvih-takvih političkih odnosa u Bosni!

  No, danas su u medijima objavljeni podaci o jezivom događaju – uništeno je svih 700 ploča na Parizanskom groblju u Mostaru, jednom od najvećih antifašističkih spomenika u BiH i bivšoj Jugoslaviji.

  To je nesumnjiv fašistički ispad koji šalje snažnu poruku.To je udar na civilizacijske vrijednosti, to je udar na suživot u BiH.

  Taj spomenik se nalazi samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj živi upravo Dragan Čović, koji je kreator takvog ambijenta u kome se dešavaju takvi excesi.

  Sada i zvanično nakon ovoga : Moj zvanični protest državi Izrael zbog dopuštanja da osoba koja je nominalni čuvar ustaških naziva ulica u Mostaru bude primljena u Izraelu. Izrael se Čovićevom posjetom ruga žrtvama genocida u Mostaru, u BiH u vrijeme NDH i žrtvama holokausta.

  A nakon vandalskog čina – brutalnog napada na Partizanski spomenik, najveći spomenik antifašizmu u Mostaru, ovaj napad postaje neka vrsta posljedice posjete Dragana Čovića Izrealu koji misli da je zbunio javnost time što je posjetio Izrael i da ima „zaleđe“ u državi Izrael.

  Čović se glasno izjasnio kao „Čuvar RS“ nastale na genocidu u Srebrenici, dvodecenijski čuvar genocidne ustaške ostavštine Ante Pavelića i NDH – čuvar ustaških naziva ulica u Mostaru, spašava se od progona i sankcija dodvoravajući se preko Jeruzalema Izraelu.

  Ako je Izraelu potrebna podrška čovjeka koji čuva pomen na Hitlerove sljedbenike na mostarskim ulicama, onda je to velika uvreda Izraela žrtvama holokausta. U Mostaru je u holokaustu stradalo preko 300 mostarskih jevreja.

  Napominjem da je i kancelarija Dragana Čovića kao člana Predsjedništva BiH bila smještena u Mostaru u kojem su ulice nazvane po Mili Budaku, ustaškom ideologu iz perioda NDH-a, po Juri Francetiću koji je odgovoran za pokolje nad Srbima, Jevrejima te ulice nazvane po Vokiću i Lorkoviću.

  Dragan Čović kao najviši funkcioner živi u Mostaru više od 22 godine kao visoki i najviši funkcioner HDZ BiH i najsnažniji kreator političkog ambijenta u kome se događaju ovakvi excesi.
  Sarajevo 15.06.2022.

  CITAT JERUZALEM POST: “Većina međunarodne zajednice ne vjeruje da je Jeruzalem, čak ni zapadni dio, dio suverenog Izraela. Svi oni smatraju da je istočni Jeruzalem, uključujući Stari grad gdje se nalazi Zapadni zid, dio palestinskih teritorija, koje su planirane za uključivanje u konačne granice palestinske države”, navodi Jerusalem Post. Navodi se da je Čović dio “malog, ali sve većeg broja” zvaničnika koji drugačije gledaju na pitanje statusa Jeruzalema”, naveo je Mehmedović u svojoj objavi na Facebooku.

  Šemsudin Mehmedović je itekako zabrinut zbog jezivih dešavanja: “Danas su u medijima objavljeni podaci…”
  Šemsudin Mehmedović je itekako zabrinut zbog jezivih dešavanja: “Danas su u medijima objavljeni podaci…”

  izvor : bhdijaspora.net  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci