fbpx
More

  SELEKTOR BH. KOŠARKAŠA Bosnić: Dobili smo najtežu grupu

  Vjeruje da će sve selekcije na ovom takmičenju nastupiti u najjačim sastavima i očekuje da će se i najbolji igrači BiH odazvati pozivu

  Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine danas su na žrijebu u Berlinu saznali protivnike u grupi Evropskog prvenstva koje će biti održano 2022. godine u nekoliko evropskih država. Voljom žrijeba BiH je svrstana u grupu B zajedno sa selekcijama Francuske, Slovenije, Njemačke, Litvanije i Mađarske.

  Žrijeb je pratio i selektor BiH Vedran Bosnić, koji se složio da reprezentacija BiH nije imala sreće u žrijebu, te da je dobila najtežu grupu.

  – Definitnivno smo dobili najtežu grupu, svi protivnici su jaki. Vidjet ćemo u kakvim će sastavima nastupiti, ali uglavnom je riječ o selekcijama s bogatom tradicijom. Slovenija je aktuelni prvak Evrope, a Francuska je bila prije njih – kazao je Bosnić za Fenu.

  Selektor je naglasio da se ipak ne obazire mnogo na težinu grupe, jer, kako je kazao, ishod nastupa selekcije BiH na smotri najboljih ekipa starog kontinenta većinom će zavisiti od bh. košarkaša, njihovog pristupa utakmicama, fizičkoj spremi i drugim faktorima koji utiču na ishod ovakvih turnira.

  – Sve su grupe teške jer lakih protivnika na Evropskom prvenstvu nema. Mi smo izborili nastup na EP-u na lijep način i to je pouka našim košarkašima da je sve moguće ako se pristupi na odgovarajući način. Zbog toga ne želim mnogo razmišljati o našim protivnicima, već ćemo se bazirati na sebe, pripreme našeg tima, zdravstveno i fizičko stanje igrača da budemo konkurentniji i jači, te da se najbolje pripremimo i motivišemo za nadolazeće izazove – objasnio je Bosnić.

  Vjeruje da će sve selekcije na ovom takmičenju nastupiti u najjačim sastavima i očekuje da će se i najbolji igrači BiH odazvati pozivu.

  Reprezentacija bi se mogla okupiti u junu, ali Bosnić to ne može potvrditi zbog situacije s pandemijom koronavirusa. Ako se to ne desi, naredno okupljanje najboljih bh. košarkaša trebalo bi se dogoditi pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u novembru.

  fokus.ba

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  Beker: Đoković crpi energiju iz “svetog brda” u Visokom

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Nema sumnje da mu energija, za koju on kaže...

  Slovenija sutra proglašava kraj epidemije

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); U Sloveniji su u posljednja 24 sata zabilježene samo...

  BiH 13. na svijetu po naružanosti građana

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Prema količini oružja koje posjeduju građani u odnosu na...

  Nakon više od 60 godina počinje rekonstrukcija tramvajske pruge na dionici Marijin Dvor – Ilidža

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je danas...

  Slične vijesti