Sedad Gadžun, brat ubijenog Vedada: Nezir ima problema s drogom, kao i njegov otac

Niko nije normalan, ni zdrav iz te porodice. To je to. Ne moraš sad samo mene pitati, pitaj koga god hoćeš, mještane, kaže Sedad Gadžun.

U Bilješevu je jučer ubijen Vedad Gadžun. Dogodilo se to na vikendici pored autoputa prema Zenici. Bio je u većem društvu u kojem je bio i Nezir Gadžun, prvoosumnjičeni za njegovo ubistvo. Nezir i Vedad su prve komšije. Nezir je nekoliko sati nakon ubistva uhapšen sa prijateljem u Sarajevu a zaplijenjeno je i vozilo Golf 4. 

Sedad Gadžun, brat ubijenog Vedada: Nezir ima problema s drogom, kao i njegov otac
Sedad Gadžun, brat ubijenog Vedada: Nezir ima problema s drogom, kao i njegov otac

Prve komšije

Obojica su predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko – Dobojskog kantona.

Na Facebooku se emotivnom porukom oglasio Sedad Gadžun, Vedadov brat. 

On je za portal “Avaza”, u namjeri da zaustavi špekulacije oko tragedije, kazao da je Nezir, njihov prvi komšija imao problema sa drogom.

– Nisam bio tu. Tek sam kasnije došao. Nisu mi odmah ni rekli šta se dogodilo. Došao sam na lice mjesta kada je bila policija – kaže na početku razgovora za portal “Avaza” Sedad Gadžun.

Kaže da ne zna kako je došlo do sukoba.

– Taj Nezir je izgorio od droge! On ne zna ni šta misli, ni šta priča! Eto tako je završilo i to je to. Ukratko. Sve ti je tu jasno – teško govori Sedad.

Dodaje da i Nezirov otac ima problema sa drogom.

– Niko nije normalan, ni zdrav iz te porodice. To je to. Ne moraš sad samo mene pitati, pitaj koga god hoćeš, mještane… Navodno je pucao iz puške, ni ja ne znam tačno. Nisu smjeli da se biju na šake, to je druga stvar. Za to treba malo više hrabrosti nego pucati. Ne znam zašto mi ne kažu sve. Dok se papirologija provede valjda, sve će se znati. 

Drugi momak što je uhapšen sa Nezirom je njegov prijatelj. Bježali su vjerovatno u Sarajevo – kaže Sedad.

Bio je veliki borac

Ističe da je njegov brat bio veliki borac.

– Vedad je bio oženjen. Vani je radio, borio se, radio pošteno. Nikoga nije dirao. Policija je uzela izjave od prisutnih. Ja sam došao tamo kada je policija stigla. 

Vidjet ćemo – kaže na kraju Sedad Gadžun. 

AVAZ