SDP fotografijom podsjetio Izetbegovića da je i on pregovarao u kafanama: Ima života i u opoziciji

Zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije BiH Aner Žuljević komentarisao je današnje izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojima on komentariše lokaciju na kojoj su se održali pregovori lidera SNSD-a Milorada Dodika i predstavnika Osmorke.

Žuljević je prilično burno reagirao na Izetbegovićeve izjave da je sastanak održan u Dodikovoj “alkoholnoj destileriji i da su se muslimani odazvali”, napisavši na Facebooku da “bolesni radikalizam za potrebe očuvanja fotelja prelazi granice ukusa”.”

Gospodin Izetbegović bi trebao biti svjestan da postoji internet zajednica koja pamti malo duže. Zbog današnje degutantne izjave na Klixu dužan sam ga podsjetiti na sliku iz poznate mostarske vinarije uz veselo društvo”, napisao je Žuljević.

U prilogu je podijelio fotografiju sa jednog od sastanaka na kojoj se nalaze osobe iz političkog života BiH i regiona.Na fotografiji se, uz Izetbegovića, nalaze Dodik, Čović i Ivanić, ali i Vučić i Plenković.

U nastavku je Žuljević napisao da “ima života i nakon politike, a i u opoziciji”.”Šta Vam je ljudi moji, spustite loptu na zemlju. Otjerat ćemo i ovo malo naroda iz ove zemlje samo da bi vi i vaši bližnji ostali u foteljama”, dodao je Žuljević.I SDP-ov parlamentarac Damir Mašić reagovao je na Izetbegovićeve izjave, također rekavši da on zaboravlja da je prije nekoliko godina “u kafani punoj alkohola potpisao ponižavajući mehanizam koordinacije kojim je ulogu entiteta i kantona izjednačio s državom.

Potsjećamo, Izetbegović je danas bio uvodničar na redovnoj sesiji “Kruga 99”, a prije početka obratio se novinarima gdje je, između ostalog, rekao izjavu koja je zasmetala SDP-ovcima.

klix.ba