SDA SIMPATIZER U ALKOHOLISANOM STANJU ZA VRIJEME DŽUMA NAMAZA RAZBIO IZLOG BHI KASUMOVIĆ FUAD, POTOM SLOMIO NOGU POLICAJCU!

Prava drama odvijala se jučer u centru Zenice kada je Husrem Isaković iz Zenice polupao staklo na prostorijama stranke Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad (BHI KF), pokušao fizički nasrnuti na Kenana Uzunovića, zamjenika predsjednika ove stranke, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Brzom intervencijom policijskih službenika MUP-a ZDK, Isaković je identificiran, a potom i pronađen.

Do incidenta je došlo u 13.15 sati, u ulici Islambegovića put, kada je razbijeno staklo. Potom je na licu mjesta izvršen uviđaj uz upoznavanje tužioca Tužilaštva ZDK, a potom se tragalo za počiniocem.

Nakon što je identifikovan i lociran, s obzirom na to da je davao znakove nervne rastrojenosti, prevezen je na Neuropsihijatriju, gdje je konstatirano da nije slučaj za njih.

,,U pokušaju privođenja, u krugu Kantonalne bolnice Zenica, H.I. je pružio otpor, napao policajca, a potom pokušao objeći. Tom prilikom policajac je zadobio teške tjelesne povrede”, kaže Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK za 072info.

Saznajemo kako je policajac odmah jučer operisan u zeničkoj bolnici, a protiv Husremovića će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, između ostalog i zbog napada na ovlašteno službeno lice.

Inače, Isaković je otvoreni simpatizer SDA, čiji klipovi kruže internetom sa jednog od centralnih skupova ove stranke u zeničkoj Areni. Povodom ovog događaja oglasili su se i iz BHI KF.

CHI/072.INFO