Sarajka Medina Heco koja boluje od raka limfnih čvorova otputovala je u Istanbul

Sarajka Medina Heco koja boluje od raka limfnih čvorova otputovala je u Istanbul.Ovu vijest objavilo je Udruženje Pomozi.ba na Facebooku.

Podsjećamo, proteklih dana bila je organizirana humanitarna akcija za prelijepu Medinu Heco iz Sarajeva.

– Ona se bori sa rakom limfnih čvorova, a mi se nadamo da će izaći kao pobjednica iz ove teške bitke – navode iz Pomozi ba.

Mjesec juli 2018. godine zauvijek je urezan u sjećanje Medine Heco iz Sarajeva koja u to ljeto saznaje užasnu vijest da ima Hodkinov limfom tip II, bolest od koje je umro njen otac prije 16 godina.

Strah i tuga koju je ova mlada žena osjećala u tom momentu nemoguće je opisati. To znaju samo oni koji su prošli taj put u borbi s ovim užasnim i upornim neprijateljem.

Medina je te 2018. imala i operaciju, pa strašne kemoterapije. Potom bi uslijedilo iščekivanje svakog kontrolnog pregleda s pitanjem koje visi u zraku “Da li se rak vratio?”

Krajem oktobra 2020. godine saznaje ono što niko ne želi da čuje, karcinom na vratu se povećao 4 cm. Sada su joj hitno potrebne kemoterapije, ekscizije limfnih čvorova i transplantacija u Istanbulu za koje su potrebna sredstva od 51.450 eura koje želimo prikupiti uz pomoć dobrih ljudi.

avaz.ba