More
  spot_img

  Ruskom agresoru na megdan: Pet nitkova iz Nogometnog saveza nanosi civilizacijsku sramotu Bosni i Hercegovini  Iako zvuči kao prvoaprilska šala ili tekst iz rubrike “vjerovali ili ne”, ipak je vijest istinita – fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će prijateljsku utakmicu protiv Rusije. U Rusiji! Odluka je to to Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH, koji je danas, sa pet glasova “za” i jednim protiv odlučio da pošalje “Zmajeve” na megdan Rusima. Istog onog Nogometnog saveza koji predvodi notorni Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika, inače malog od ruskog diktatora Vladimira Putina.

  Ruskom agresoru na megdan: Pet nitkova iz Nogometnog saveza nanosi civilizacijsku sramotu Bosni i Hercegovini
  Ruskom agresoru na megdan: Pet nitkova iz Nogometnog saveza nanosi civilizacijsku sramotu Bosni i Hercegovini

  Brutalna agresija Rusije na Ukrajinu izazvala je dosad neviđeno jedinstveno i odlučnu reakciju civiliziranog svijeta. Gotovo sve zapadne države bespogovorno su uvele sankcije Rusiji i do zuba naoružavaju Ukrajinu koja se bori protiv nadmoćnijeg agresora. U ime solidarnosti s Ukrajincima, građani zapadnih država ogromnom većinom podržavaju ovakve mjere, svjesni da će zbog njih morati snositi ekonomske posljedice i dočekati neizvjesnu zimu zbog mogućeg nedostatka ruskog plina. Postoje stvari koje su časnim ljudima veće i važnije od novca.

   Rusija je izbačena iz većine sportskih saveza. FIFA i UEFA su rusku reprezentaciju i klubove izbacili iz svih takmičenja. 

  No, to nije spriječilo bijednike iz Nogometnog saveza da donesu odluku da baš Bosna i Hercegovina bude ta koja će sankcioniranu i izoliranu Rusiju počastiti međunarodnom utakmicom. Na njihovom terenu. 

  I dok ruski topovi i tenkovi ljudskom krvlju natapaju ukrajinske gradove, bh. mladići će znojem morati natapati svoje dresove u agresorskoj državi. Naravno, izvjesno je da će većini naših najboljih fudbalera klubovi zabraniti putovanje u Rusiju. Kao što je izvjesno da će ovaj skandalozan potez Nogometnog saveza odjeknuti u svjetskoj javnosti, a Bosnu i Hercegovinu dodatno i dubinski kompromitirati u očima civiliziranog svijeta. Tako se jedan  popularni ukrajinski portal s užasavanjem pita “Bosno i Hercegovino, da li zaista želiš igrati protiv nacionalnog tima terorističke države?”, uz sliku na kojoj su prikazani razoreni ukrajinski gradovi pod ruskom agresijom.Ruskog agresora utakmicom će častiti i prst u oči svijeta gurati država koja je i sama prije tri decenije bila žrtva brutalne agresije i molila svijet za pomoć i solidarnost.U situaciji kada je zbog višegodišnje katastrofalne politike nesposobnih lidera ugled BiH na zapadu na historijskom minimumu, nanositi  ovakvu štetu državi i priređivati joj svjetsku bruku, svrstavati na stranu agresora i zla, potez je ravan nacionalnoj izjavi.

  Zato dobro upamtite sljedeća imena: Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

  Uz časni izuzetak Irfana Durića, ovi nitkovi odlučili su Bosni i Hercegovini prirediti međunarodni skandal bez presedana i trajno srozati ugled naše države. Zaslužuju da im imena budu vječito uklesana na stup srama.

  Konačno, bh. građani i opća javnost moraju da dignu svoj glas i suprotstave se ovom pokušaju nanošenja civilizacijske sramote  Bosni i Hercegovini.

  AVAZ

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci