More
  spot_img

  RTRS obrisao vijest o početku sastanka Putina i Dodika: Da li je na pomolu novi “fantomski susret”?


  Iako je pompezno najavljen sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ni večeras nema detalja o njihovom susretu.

  Radio-televizija Republike Srpske je večeras iza 21 sat objavila vijest da je sastanak počeo, ali je nedugo zatim informacija obrisana s portala javnog servisa.

  RTRS obrisao vijest o početku sastanka Putina i Dodika: Da li je na pomolu novi "fantomski susret"?
  RTRS obrisao vijest o početku sastanka Putina i Dodika: Da li je na pomolu novi "fantomski susret"?

  “Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se večeras u Sankt Peterburgu sa ruskim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom”, navedeno je. A zatim je nestala.

  Iako smo pokušali saznati u kabinetu člana Predsjedništva BiH da li je došlo do sastanka, do trenutka objave ovog teksta nismo dobili informaciju.

  “Očekivanja od sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom su velika”, izjavio je ranije član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u emisiji “Pečat” na RTRS-u.

  Dodik je najavio da će sa Putinom razmotriti važne ekonomske, ali i političke teme. Prethodno je danas prisustvovao plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma na kojoj se obratio i Vladimir Putin.

  Danas je saopćeno da je Dodik razgovarao sa predsjednicom Vijeća Ruske Federacije Valentinom Matvijenko, ovlaštenim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije u Centralnom federalnom distriktu Igorom Ščegolevom, predsjednikom Republike Tatarstan Rustamom Minihanovim, ministrom industrije Alžira Ahmedom Zagdarom i Džulijusom Danijelom, predstavnikom Vlade Sijera Leonea.

  Podsjetit ćemo da je početkom decembra 2021. godine u Moskvi održan tzv. fantomski sastanak Putina i Dodika s obzirom da nakon tog susreta nije bilo niti fotografija, niti videosnimaka niti izvještaja iako je sedmicama najavljivan razgovor.

  klix  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci