Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  Rasprava u Skupštini grada Doboj: “Jao nama i šta ćemo sad”

  DOBOJ – Zbog rebalansa budžeta za 2022. nastavak prekinute 12. sjednica Skupštine grada Doboj se uklopio u petak 13. jer je rasprava odbornika bila više nego zanimljiva.

  Za skupštinskom govornicom su doduše diskutovala samo četiri odbornika, ali to je bilo dovoljno da rasprava o samo dvije tačke potraje 45 minuta, što je rijetkost za lokalni parlament.

  “Kada bi me neko prinudio da u dvije riječi opišem ovaj budžet, ja bih rekla ‘jao nama’ i ‘šta ćemo sad’? Pojedinim kolegama odbornicima ovo može biti smiješno, jer vjerovatno se ne bore s problemima s kojima se bore naši sugrađani, mnogočlane porodice koje ne mogu nahraniti djecu… Ja ne znam da li vi gledate lica naših sugrađana, oni su u dugovima, oni dižu kredit da bi mogli prehraniti porodice, a mi dižemo kredit da pravimo neke zgrade”, rekla je Olivera Nedić, odbornica PDP-a, te dodala da 16 višečlanih porodica planira odlazak iz Doboja u inostranstvo.

  Njeno mišljenje ne dijeli Sretko Đurković, odbornik NDP-a, koji smatra da nije sve tako crno.

  “Uz uvažavanje koleginice Olje, njene zabrinutosti, kao mlada osoba, predivna majka, dobar odbornik i prava dama, nije pošteno gledati sve tako crno, pogotovo u gradu Doboju… Kada pogledam sve gradove u okruženju i grad Doboj, i šta se sve radi, demantuje svu vašu priču da narod odlazi”, kazao je Đurković koleginici. 

  Što je veći cirkus, sve je manje smiješno, poručuje Vedran Gligorić, odbornik SP-a, koji kolegama iz vlasti zamjera što rijetko diskutuju, dok Zoran Blagojević, odbornik SNSD-a, odgovara da se zna mjesto gdje mogu iznijeti svoj stav.

  “Postoje klubovi odbornika, kao što je SNSD, svaki klub zna biti jači od ove današnje i svake druge Skupštine, i u prethodnim sazivima, oni klubovi odbornika kao što je u ono vrijeme bio SDS, i na klubovima se raspravlja kompletan dnevni red. Ja bih zamolio pojedine odbornike da ne zloupotrebljavaju ovu govornicu, ne omalovažavaju naše kolege odbornike i non-stop insistiraju na diskusijama”, poručio je Blagojević, koji je svojevremeno bio šef Kluba SDS-ovih odbornika.

  “Pošto se tako ponašate, dižete ruku za svakakve gluposti, ideje, bilo čije, ne mogu doći do izražaja, bilo kakva ideja u bilo kojoj formi ne može ugledati svjetlo dana, ali to ste vi krivi. Zbog toga imate samo dva-tri odbornika koji diskutuju, a ostali ćute i glasaju sve za, kakva god da je glupost, iako dnevni red nisu ni pročitali”, smatra Gligorić.

  Na kraju rasprave koju je kanalisao predsjednik SG Sevlid Hurtić (koalicija “Doboj u srcu”) dvije kartice su bile crvene, odnosno protiv, dok su sve ostale bile plave, a Milenko Nikolić, načelnik Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi, je pojasnio zašto budžet rebalansom iznosi 69.837.000 KM.

  “To je za oko 15,5 miliona više u odnosu na plan budžeta za 2022. Što se tiče tog povećanja, 10.850.000 odnosi se na povećanje po osnovu kreditnih zaduženja, preostalo povećanje odnosi se prije svega na prihode od indirektnih poreza koji su povećani za oko milion i po KM, došlo je do povećanja plana prihoda od zemljišne rente i naknade za uređenje građevinskog zemljišta, primitaka od prodaje zemljišta”, izjavio je Nikolić.

  izvor : nezavisne.com

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci