Rano jutros u izraelskim napadima ubijeno više od 40 Palestinaca u Pojasu Gaze

Više od 40 Palestinaca ubijeno je u ranim jutarnjim satima dok izraelski ratni avioni nastavljaju gađati Pojas Gaze 13. dan zaredom, prema svjedocima i medicinskim izvorima.Devet osoba je poginulo, uključujući sedmero djece, kada su borbeni avioni napali kuću u Khan Younisu južno od grada Gaze, saopćila je državna novinska agencija Wafa.

Više od 30 Palestinaca također je ubijeno, a desetine su ranjene u izraelskim zračnim napadima na Rafah u južnom Pojasu Gaze, rekli su svjedoci. Izraelski ratni avionu također su napali kuću u četvrti Tal al-Sultan u Rafi usred izvještaju o smrtnim slučajevima.Palestinska beba je ubijena, a nekoliko ljudi je ranjeno u zračnom napadu na izbjeglički kamp Nuseirat u centralnoj Gazi, prema svjedocima.

Dijete je također ubijeno u izraelskom zračnom napadu zapadno od Khan Younisa, rekli su palestinski medicinski izvori.Izraelska vojska kaže da je gađala Hamasovu infrastrukturu u Gazi, uništivši “stotine” položaja te grupe, prenosi Al Jazeera na engleskom jeziku.To uključuje mjesta za lansiranje protutenkovskih projektila, okna tunela i obavještajne položaje, između ostalog, rekla je vojska.

Dodaje se da je ubijeno više palestinskih boraca koji su predvodili upad u Izrael 7. oktobra, kao i 10 drugih članova oružane grupe.Prema podacima do sada je u Pojasu Gaze ubijeno 3.478 osoba, a ranjeno 12.065. Na okupiranoj Zapadnoj Obali ubijeno je 69, a ranjeno 1.300 Palestinaca. U Izraelu je stradalo 1.403 osobe, a ranjeno 3.800.

klix.ba