Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Prijave za poticanje jesenske sjetve u 2020. godini

  Pozivaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Tešanj, koji su upisani u Registar  poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a koji su obavili ili planiraju obaviti jesensku sjetvu pšenice, raži i ječma da najkasnije do 09.10.2020. godine dostave prijavu jesenske sjetve.

  Na osnovu pristiglih prijava, Općina Tešanj će sačiniti preliminarnu listu korisnika sredstava za poticanje jesenske sjetve i dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

  Prihvatljivi troškovi za jesensku sjetvu u tekućoj godini su troškovi nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma.

  Poljoprivrednik će troškove jesenske sjetve dokazati dostavom fiskalnog računa, fakture o izvršenoj kupovini navedenog repromaterijala.

  Prijavu jesenske sjetve treba izvršiti popunom obrasca koji možete preuzeti ovdje, u prijemnoj kancelariji Općine Tešanj, uredima u Jelahu i Tešanjci.

  Popunjenu prijavu dostavite do 09.10.2020. godine Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove Općine Tešanj.

  Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel.broj 032 653 915, kontakt osoba Tamara Turkić.

  opcina-tesanj.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci