Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Priča iz Usore: Problemi s COVID testom

  U nastavku vam donosimo priču iz Alibegovaca, tačnije Opštine Usora i problem s COVID testom.

  Ja, Almir Tokmić iz Alibegovaca, opština Usora, u petak 04.12.2020. godine otišao sam kod dr. Joze Grgić u ambulantu Alibegovci jer sam imao kašalj, groznicu, dijareju, otežano disanje, zamaranje, bolove u prsima. Dr. Jozo Grgić me poslao u bolnicu Tešanj.

  Nakon što sam slikao pluća u bolnici Tešanj, tu me je primio dr. Jusuf Mehić koji mi je propisao terapiju i u nalazu mi je napisano da za 3 dana dođem na kontrolu sa nalazom PCR-COVID TEST, krvnom slikom i RTG-om pluća. Odmah sam otišao dr. Janji Grgić u Dom zdravlja Sivša, gdje me je odbila da uradim taj PCR-COVID TEST. U ponedjeljak, 07.12.2020. godine, otišao sam na kontrolu u bolnicu Tešanj, samo sa krvnom slikom. Doktor u Tešnju je rekao da moram uraditi PCR-COVID TEST. Ponovo sam otišao u Dom zdravlja Sivša kod dr. Joze Grgića koji mi je rekao da mi ne može uraditi PCR-COVID TEST jer ne spadam u rizičnu grupu.

  Samo mi je dao da uradim RTG pluća. U utorak, 08.12.2020. godine, nakon RTG-a pluća, u bolnici Tešanj primio me je dr. Besim Prnjavorac koji mi je dijagnosticirao ” Pneumonia interstitalis CCOPVID poz” te mi je rekao da moram uraditi PCR-COVID TEST.

  U srijedu, 09.12.2020. godine , dr. Jozo Grgić ponovo me odbio da uradi PCR-COVID TEST. Otišao sam u policiju Sivša i prijavio dr. Janju Grgić i dr. Jozu Grgić da ne žele da mi urade PCR-COVID TEST iako imam nalaze od dvojice specijalista Opšte bolnice Tešanj koji zahtijevaju taj PCR-COVID TEST. Danas, 11.12.2020. godine, ponovo sam bio kod dr. Joze Grgić sa nalazima krvne slike koju sam ponovo radio i on me ponovo uputio u bolnicu Tešanj na plućni odjel.

  Tražio sam od njega da mi pismeno da razlog zbog čega neće da mi urade PCR-COVID TEST. Dr. Jozo Grgić mi je napisao taj razlog na papir. Ni ja, ni moja porodica nismo dobili ni rješenje da li trebamo biti u izolaciji ili ne. I na sve ovo, želim da dodam da sam oženjen i da imam četvero djece koja idu u školu. Ja stvarno ne znam šta više da radim. Umjesto da nam svi doktori izađu u susret, neki pojedinci nam upravo ovo rade. Ne želim ništa da krijem, želim javno da objavim svu ovu istinu tj. sramotu pojedinaca. Hvala Vam unaprijed.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci