Preminuo doktor iz Trebinja Aleksandar Babić, na posao je dolazio s kiseonikom

Doktor Aleksandar Babić iz Trebinja, koji je bolovao od cistične fibroze i imao Kartagenerov sindrom, preminuo je danas u 48. godini u Kliničkom centru u Mostaru.

Priča o doktoru Babiću postala je poznata prije nekoliko dana kad ju je njegov kolega Ivica Zdravković objavio na Facebooku.

Zdravković je tada otkrio da Babić već godinama svaki dan na posao dolazi s kiseonikom i da se bori s bolešću koja mu je uništila pluća.

Jedina nada doktoru Babiću bila je da će otići u Beč u bolnicu koja je izvela najviše transplatacija pluća u posljednjim godinama.

NESEBIČNO DAJE DRUGIMA

Doktor iz Trebinja uprkos teškoj bolesti dolazi na posao s kiseonikom i pomaže pacijentima”Ne znam kad će mi i da li će mi odgovoriti. A potrebno je samo da ga vide. Da kažu da li bi ga operisali. Ima li nade”, napisao je 25. novembra Zdravković nakon što je otkrio da je pisao pomenuoj bolnici u Beču zbog stanja svog kolege.Zdravstveno stanje doktora Babića naglo se pogoršalo zadnjih dana pa je prebačen u Mostar gdje je, nažalost, danas i preminuo.

Klix