Preminula dva mlada košarkaša, jedan imao 25, a drugi 32 godine

U subotu, 2. septembra 2022. godine, u 32. godini života iznenada je preminuo Branimir Mašić – Bani, vijest o smrti prenio je HKK Tomislav.

Mašić je bio dugogodišnji trener i igrač HKK Tomislav iz Tomislavgrada. Pokop će se održati u nedjelju, 4. septembra u 16 sati na mjesnom groblju Karaula. Od Branka su se oprostili iz kluba HKK Tomislav.

“Nemamo riječi kojom bi opisali ovu tugu i bol koja nas je dočekala ovoga subotnjeg jutra, ostaje nam jedna velika praznina jer nas je napustio čovjek u pravom smislu riječi. Predsjedniče, igraču, treneru i nadasve prijatelju, želimo da ti Gospodin daruje pokoj vječni, počivaj u miru Božjem”, navode iz HKK Tomislav.

Nažalost, još jedan mladi sportista preminuo je ove sedmice u našoj zemlji. Riječ je o Josipu Leki, 25-ogodišnjem košarkašu od kojeg se oprostio HKK Grude.

“S tužnim srcem objavljujemo i opraštamo se od našeg Josipa Leke (1997-2022). Josip je ovozemaljski dom napustio nakon teške bolesti. Bio je igrač našeg kluba, igrao je i za KK Široki, a i u svojim najtežim danima i ujedno najhrabrijim navijao je za svoje Grude. Naš klub i cijeli kolektiv izražavaju duboku sućut cijeloj obitelji pokojnog Josipa. Dragi naš Josipe, ostaješ u našim sjećanjima. Počivaj u miru Božjem”, saopćeno je iz HKK Grude.

Josip Leko preminuo je u četvrtak, 1. septembra, a njegov ispraćaj kreće u nedjelju, 4. septembra u 15 sati ispred mrtvačnice Ledinac.

Preminula dva mlada košarkaša, jedan imao 25, a drugi 32 godine
Preminula dva mlada košarkaša, jedan imao 25, a drugi 32 godine

izvor : crna-hronika.info