Prekida se Prva liga FBiH?

Danas je održana video konferencija Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i klubova iz Prve lige.

Prva liga FBiH prekinuta je prije dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa i kako stvari stoje male su šanse da će se sezona nastaviti. Danas je održana video konferencija IO NS FBiH sa predstavnicima klubova i skoro svi su se izjasnili za prekid lige.

Kako saznajemo iz izvora bliskih NS FBiH skoro svi klubovi izjasnili su se da su za prekid lige, a jedini klub koji je za nastavak je GOŠK iz Gabele. No, izvjesno je da se sezona neće nastaviti, te se čeka samo zvanična odluka.

Ova sezona trebala bi završiti po trenutnom stanju na tabeli, a o tome koliko će ekipa ispasti iz lige će se naknadno raspravljati. Jedino što izvjesno jeste da će Olimpik kao prvoplasirani naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH.

Po trenutnom stanju na tabeli, NK TOŠK završit će sezonu 2019/20 na drugom mjestu.

Prekida se Prva liga FBiH?

Također, iz NS FBiH su ponovo poručili predstavnicima klubova da će učiniti sve što mogu kako bi finansijski pomogli svim ekipama tokom ove krize koja traje već neko vrijeme.

Izvor: sportsport.ba