More
  spot_img

  Poslušajte snimak: Jelena Trivić prijetila Ivanu Begiću da bi bio “ukopan samo da ona nije čovjek”


  Redakcija portala Klix.ba u posjedu je audiosnimka na kojem se jasno čuje kako potpredsjednica PDP-a i poslanica u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić prijeti bivšem odborniku Ivanu Begiću da bi bio “ukopan, da ona nije čovjek”.

  “Da se mene pitalo listu koju ja nosim ne bi bio Ivan Begić. Ti si zbog njega na toj listi. Ja da nisam čovjek, ti sada ne bi tu sjedio. Ti bi bio ukopan. Ja imam oca, brata, muža od 1,90 metar i 100 kila. Ti bi bio ukopan”, rekla je Trivić.

  Za Klix.ba je potvrđeno da je snimak autentičan i da je Jelena Trivić uoči lokalnih izbora 2020. godine prijetila Ivanu Begiću, bivšem odborniku u Gradskom vijeću Banje Luke. Nije poznato iz kojeg razloga je Trivić upućivala ovakve prijetnje Begiću.

  Na snimku se čuje i glas gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića koji u jednom momentu govori: “Majka dvoje djece …”.

  Poslušajte snimak: Jelena Trivić prijetila Ivanu Begiću da bi bio "ukopan samo da ona nije čovjek"
  Poslušajte snimak: Jelena Trivić prijetila Ivanu Begiću da bi bio "ukopan samo da ona nije čovjek"

  Jelena Trivić je 2020. godine bila nositeljica liste PDP-a za Gradsku skupštinu Banje Luke, a Ivan Begić je bio na toj listi.

  S druge strane Draško Stanivuković kao kandidat PDP-a osvojio najviše glasova i postao gradonačelnik Banje Luke. Uoči predizborne kampanje, Trivić se povukla u korist Stanivukovića i prepustila mu da on bude kandidat za mjesto prvog čovjeka gradske uprave.

  Ivan Begić je bio najmlađi odbornik u Skupštini Grada Banja Luka koji je nakon skandala sa eksplicitnim privatnim snimcima Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnio zahtjev za prestanak odborničkog mandata. Iako je zahtijevao da mu se mandat vrati, CIK to nije odobrio.

  izvor : klix.ba

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci