Poslanici NSRS-a minutom šutnje odali počast “nevino ubijenim Srbima na Kosovu”

Na početku 5. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske održana je minuta šutnje zbog ubijenih napadača osumnjičenih za ubistvo jednog kosovskog policajca.Predsjednik skupštine Nenad Stevandić je na početku sjednice zamolio poslanike da ustanu i odaju počast, kako je kazao, “nevino ubijenim Srbima na Kosovu”.”

Prije nego što počnemo zamoliću vas da početak ove sjednice bude odavanje pošte našim ubijenim sunarodnicima na Kosovu i da zajedno minutom ćutanja pokažemo poštovanje i odamo počast nevino ubijenim predstavnicima našeg naroda na KiM”, kazao je on.Nakon jedne minute završili su Stevandićevim riječima: “Slava im”.Inače, riječ je o najmanje četverici ubijenih napadača u selu Banjska na području općine Zvečan.

Nakon napada na Kosovsku policiju prilikom čega je ubijen jedan kosovski policajac, a trojica ranjena uslijedila je akcija policije u kojoj je ubijeno i ranjeno više napadača iz dobro organizovane i dobro naoružane skupine muškaraca, vjerovatno sa Kosova.Neki od njih su uhapšeni, dok se mnogi skrivaju, između ostalog u Novom Pazaru.

Poslanici NSRS-a su im odali počast ne pominjajući ubijenog policajca Kosovske policije i bez izražavanja saučešća njegovoj porodici.

klix.ba