fbpx
More

  Porodica Mahalbašić iz Tešnja dobila osmo dijete, posjetio ih muftija Dizdarević

  Veselju kraja nema u porodici Mahalbašić koja je prije nekoliko dana dobila osmo dijete, a majku hafizu Hidajetu i oca imama Murisa posjetio je i muftija zenički Mevludin Dizdarević koji je darovao dijete.

  Sedmero braće i sestara Mahalbašić ovih dana dobilo je još jednog člana porodice, pa sada u kući Hidajete i Murisa svakog dana se čuje graja pet sinova i tri kćeri.

  Muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuad ef. Omerbašićem, posjetio je imama u džematu Oraš Planje, Muris ef. Mahalbašića i njegovu suprugu hafizu Hidajetu Mahalbašić te tom prilikom uručio poklon i darovao dijete zaželivši puno zdravlja i bereketa.

  “Muftija je istakao da Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini čini značajne napore koji za cilj imaju promociju i podršku porodice, jedan od njih je i ovaj specifični način promocije višečlanih porodica”, kazali su iz zeničkog medžlisa.

  Otac Muris ef. Mahalbašić diplomirao je na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu, a majka hafiza Hidajeta završila je studij arapskog i turskog jezika na Filozofskom fakultetu.

  Dizdarević je kazao da se radi o veoma organizovanoj porodici u kojoj svako ima svoju obavezu i zadatke čime grade svoj sklad.

  Također, na Facebook profilu je podijelio i razgovor između majke Hidajete i sina Sulejmana koji je uslijedio nakon posjete muftije što je nasmijalo širu javnost.

  “Sulejman: Je li vam dolazio muftija u posjetu? Ja: Jeste, baš nas je počastio, mašallah! Sulejman: I, šta vam je rekao? Ja: Rekao je da nam je na raspolaganju ako nam nekada nešto bude trebalo. Sulejman: I? Jeste li mu rekli da nam je najpotrebnije da nam neko usisa kuću?

  Inače, Sulejmanov je jedini redovni zadatak usisavanje jednog dijela kuće “, napisala je majka Hidajeta.

  Porodica Mahalbašić primila je više stotina čestitki za rođenje djeteta kojem su zaželjeli puno zdravlja i sreće.

  klix.ba

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  Prva bh. kamp prikolica nagrađena na gotovo svim sajmovima

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili...

  Top 10 poslovnih vijesti i događaja protekle sedmice

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Objavljen tender za prodaju hotela IgmanKantonalna agencija za...

  Težak udes na autoputu kod Visokog: Vozilo na krovu

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Na autoputu Visoko - Sarajevo došlo je do teške...

  Upozorenje / Kupci, oprez: Iz trgovina se povlači riba u konzervi, prodaje se i u BiH

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je...

  Slične vijesti