Pomiješana osjećanja Muse nakon poraza: Nastavljamo raditi, ovo je pravi put

Košarkaši BiH oprostili su se od Evropskog prvenstva nakon što su danas u Kelnu doživjeli poraz u petom kolu grupne faze od selekcije Litvanije (87:70), a najbolji pojedinac našeg tima Džanan Musa nije krio nezadovoljstvo.

“Na kraju ne znam šta reći. Dali smo sve od sebe. Hvala svim navijačima koji su došli. Preponosan sam na ove momke. Jučer smo već bili premoreni, malo nam je i sreće nedostajalo. Sve u svemu čestitam Litvaniji i želimo im sve najbolje u budućnosti. Mi nastavljamo raditi, ovo je pravi put koji idemo”, rekao je Musa za Sport klub nakon utakmice te se kratko osvrnuo na svoju igru:

“Pokušavam svaki put na terenu učiniti i sebe igrače oko sebe boljim.”

Govorio je Musa i o budućnosti reprezentacije BiH te se složio da za njega predstoji još dosta prvenstava.

“Bit će itekako prvenstava za mene. Mislim da je ovo pravi put kojim idemo. Očekivat ćemo Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Imamo dobre šanse da se kvalifikujemo i na ovo predstojeće Svjetsko prvenstvo. Trebamo staviti bh. košarku ondje gdje treba biti”, poručio je Musa.

Podsjetimo, Litvanija i BiH su grupnu fazu okončali s identičnim omjerom od dvije pobjede i tri poraza pa u tom slučaju o plasmanu dalje odlučuje međusobni omjer. Zbog toga je današnja utakmica bila presudna te su Litvanci ostvarili plasman u nokaut fazu.

Pomiješana osjećanja Muse nakon poraza: Nastavljamo raditi, ovo je pravi put
Pomiješana osjećanja Muse nakon poraza: Nastavljamo raditi, ovo je pravi put

izvor : klix.ba