Petak, 1 srpnja, 2022
More
  spot_img

  Podrška izvoznicima: Objavljene liste kompanija koje su dobile pomoć Vlade FBiH

  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu, donijela odluke u kojima su, u skladu sa Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19 utvrđene liste korisnika finansijske pomoći s iznosom dodijeljenih sredstava, po granama industrije.
  Riječ je o iznosu od 30 miliona KM a korisnike sredstava je na osnovu javnog poziva izabrala posebno formirana komisija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

  Na listi su kompanije iz pet industrija: Metalna, elektro i automobilska industrija (odobrena pomoć od 15.078.350), Industrija građevinskog materijala i nemetala (odobreno 690.000 KM), Drvna, papirna i grafička industrija (5.016.260 KM), Proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće (4.026.840 KM) te Hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike (5.188.550 KM).

  Na listi je ukupno 391 kompanija a najviše ih je iz sektora Drvna, papirna i grafička industrija (140) te sektora Metalna, elektro i automobilska industrija (131).

  Listu korisnika finansijske pomoći izvoznim privrednim društvima sa iznosom dodijeljenih sredstava za Sektor industrije možete preuzeti OVDJE.

  D.H.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci