Počinje potpuna opsada Gaze, Izraelci poručili: Neće imati struje, hrane ni goriva

Ministar odbrane Izraela Yoav Gallant saopćio je kako je vojska dobila naređenje o potpunoj opsadi Gaze što predstavlja nastavak borbe protiv pripadnika Hamasa.Kako je naglasio ministar, stanovnici Gaze u toku opsade biti u potpunosti blokirani.”

Naredio sam kompletnu opsadu Pojasa Gaze. Neće biti struje, vode, goriva. Sve je zatvoreno”, poručio je ministar.Također, Gallant je komentirao i ponašanje Hamasa.BORBE I DALJE TRAJUIzrael tvrdi da je uspostavio kontrolu nad svojom teritorijom, u proboj će biti uključeni i tenkovi”Mi se borimo protiv ljudskih životinja i djelovat ćemo ujednačeno i koordinirano”, zaključio je ministar.

Podsjetimo, glasnogovornik izraelske vojske saopćio je kako je IDF uspostavio kontrolu nad svim tačkama koje se nalaze izvan Gaze.”Još uvijek može biti terorista u tom području. Tenkovi i avioni osigurat će proboje na granici, gotovo smo dovršili evakuaciju stanovnika granice s Gazom, međutim, Sderot još neće biti evakuisan”, rekao je Hagari.

JASAN PLAN

Netanyahu nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost poručio: Izrael sada ima tri ciljaOvakvo djelovanje izraelske vojske ujedno predstavlja i početak drugog cilja koji je nametnuo Benjamin Netanyahu u subotu nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.”

Naš prvi cilj je da očistimo neprijateljske snage koje su se infiltrirale na našu teritoriju i vratimo sigurnost zajednicama koje su napadnute. Drugi cilj je istovremeno da neprijatelj plati ogromnu cijenu unutar pojasa Gaze. Treći cilj je jačanje drugih dijelova kako se niko ni slučajno ne bi uključio u ovaj rat”, poručio je Netanyahu.

klix.ba