Utorak, 25 siječnja, 2022
More
  spot_img

  Početak radova na drugoj dionici autoputa na panevropskom Koridoru 5c kod Doboja

  U organizaciji Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, u Kostajnici kod Doboja danas će biti ozvaničen početak radova na drugoj dionici autoputa na panevropskom Koridoru 5c. 

  Riječ je o šest kilometara dugoj dionici na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, koja je poznata i kao “Dobojska obilaznica”. Na ovoj dionici biće izgrađeno nekoliko velikih objekata, poput mosta preko rijeke Bosne, nadvožnjaka, usjeka i dva tunela, od kojih je jedan u dužini od 1.600 metara. 

  Ozvaničenju početka radova prisustvovaće Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Stefano Elero, šef Kooperacija pri Delegaciji EU u BiH, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, Manuela Naesl, direktorka EBRD-a u BiH, Dušan Topić, direktor Autoputeva Republike Srpske i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

  Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a za istu su odobrena i grant sredstva Evropske komisije, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

  akta.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci