More
  spot_img

  Plenković dolazi u BiH zajedno sa još četiri ministra: Razgovarat će o Schmidtovim izmjenama


  Premijer Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. Posjetit će nekoliko hercegovačkih gradova i sastati se sa Draganom Čovićem te vjerskim poglavarima.

  Planirano je da Plenković u posjetu BiH stigne u 10 sati ujutru 25. jula, a otići će u Mostar, Čitluk, Čapljinu, Stolac i Ravno.

  Kako je rečeno Feni, prvo će ići u posjetu Biskupskom ordinarijatu gdje će se sastati s mons. Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

  Potom će se u 11 sati sastati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, a nakon sastanka su predviđene izjave za medije Plenkovića i Čovića.

  U Mostaru je sutra planirano održavanje sjednice HDZ-a BiH povodom novosti vezanih za izmjene Izbornog zakona koje planira nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt. Inače, riječ je o izmjenama koje bi pogodovale HDZ-u, a koje su i osmišljene u hrvatskom političkom “štabu”.

  Plenković dolazi u BiH zajedno sa još četiri ministra: Razgovarat će o Schmidtovim izmjenama
  Plenković dolazi u BiH zajedno sa još četiri ministra: Razgovarat će o Schmidtovim izmjenama

  Trenutni momenat je vrlo važan za Bosnu i Hercegovinu i političku zbilju stoga je i Plenkovićeva posjeta očekivana.

  Sa njim će doći i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, zatim ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni sekretar Centralnog državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

  Oni će nakon posjete Mostaru, u 13:40 biti u Čitluku te posjetiti župu Gradnići i obići crkvu sv. Blaža, najstariju župu u Čitluku, a u 14:45 sati planiran je obilazak Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

  U Čapljini će posjetiti fabriku Lasta (Kneza Domagoja bb), dok će u Stolcu posjetiti osnovnu školu Crnići (Aladinići bb) te obići nekropolu stećaka Radimlja.

  KLIX  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci