Ovo su neke od općina u kojima je Izetbegović izgubio, a Džaferović prije 4 godine pobijedio Bećirovića

Centralna izborna komisija BiH objavila je nepotpune podatke za Predsjedništvo BiH, a ono što privlači pažnju je da jeBakir Izetbegović uzeo manje glasova od Denisa Bećirovića u brojnim općinama i gradovima u kojima je prije četiri godine kandidat SDA Šefik Džaferović ostvario prednost u odnosu na istog protivkandidata.

Ovo su neke od općina u kojima je Izetbegović izgubio, a Džaferović prije 4 godine pobijedio Bećirovića
Ovo su neke od općina u kojima je Izetbegović izgubio, a Džaferović prije 4 godine pobijedio Bećirovića

U Hadžićima, poznatim kao bastionu SDA, Denis Bećirović je ostvario uvjerljivu pobjedu u odnosu na Bakira Izetbegovića sa čak 14 posto razlike.

Prije četiri godine situacija je bila dosta drugačija, obzirom da je Šefik Džaferović imao 30 posto glasova, Željko Komšić 24,84 posto glasova, a Denis Bećirović 23,36 posto.

Šefik Džaferović je imao prednost i u Konjicu 2018. u odnosu na Denisa Bećirovića za nešto više od 1 posto glasova, a na jučer održanim izborima Bakir Izetbegović je doživio poraz za više od 11 posto glasova protiv istog protiv kandidata.

Veoma velika razlika u preferencijama bila je i među građanima Bugojna.

Šefik Džaferović je na Općim izborima 2018. godine imao 29,41 posto glasova, Denis Bećirović 27,88 posto glasova, a prema trenutnim nepotpunim podacima sa izbora održanih jučer Denis Bećirović ima 37,73 posto glasova, dok je Bakir Izetbegović trenutno na 29,77 posto glasova.

Denis Bećirović ima 7.784 trenutno glasa u Gradu Mostaru, dok je Bakir Izetbegović na 5.707 glasova, a situacija je prije četiri godine bila takva da je Šefik Džaferović imao 16,07 posto glasova, a Denis Bećirović samo 6,53 posto.

Olovo je poznato kao još jedan bastion SDA u kojem je Bakir Izetbegović izgubio borbu za Predsjedništvo BiH.

Denis Bećirović trenutno ima prednost od oko 2,5 posto u odnosu na Bakira Izetbegovića, dok je Šefik Džaferović imao više od 18 procenata prednosti u odnosu na Bećirovića.

Šefik Džaferović je 2018. godine imao 8 posto više glasova od Denisa Bećirovića u Visokom, dok je Bakir Izetbegović na skoro 13 posto zaostatka u odnosu na istog protiv kandidata.

U Vogošći je također Bakir Izetbegović dožio težak debakl, obzirom da trenutno ima samo  22,10 posto glasova i tek je treći po broju glasova, sa čak 20 posto iza Denisa Bećirovića. Prije četiri godine Šefik Džaferović je imao skoro 7 posto prednosti u odnosu na Denisa Bećirovića.

AVAZ