More
  spot_img

  Ovakva situacija kakva se vidjela danas u Tešnju nije bila još od velike poplave 1976. godine…


  Ovakva situacija kakva se vidjela danas u Tešnju nije bila još od velike poplave 1976. godine…
  Ovakva situacija kakva se vidjela danas u Tešnju nije bila još od velike poplave 1976. godine…

  Ovakva situacija kakva se vidjela danas u Tešnju nije bila još od velike poplave 1976. godine.

  Danas u poslijepodnevnim satima veliko nevrijeme pogodilo je općinu Tešanj. Fotografije i snimci koje nam neprestano šalju naši čitatelji pokazuju da su mnoga područja na prostoru Tešnja pod vodom.

  Zatvoren je bio put u samom centru grada i kod zgrade Elektrodistribucije na ulazu u grad, sada je opet prometno. Zbog novoizgrađenih trotoara voda nije mogla oticati, pa su stanovnici Tešnja bili u panici.

  Praćeno obilnom kišom i vjetrom, nevrijeme je ponovo nanijelo veće nanose blata i kamenja kako na lokalne i magistralne saobraćajnice tako i u dvorišta.

  Iz Policijske stanice u Doboj Jugu gdje je uvijek kritična situacija kada su velike oborine u pitanju za Bhdijaspora.net su rekli da je na ovom području stanje redovno. Nadležni upućuju apel da građani prate nivo vode korita rijeke Tešanjke i Usore, jer se i večeras najavljuju padavine.

  Zbog nevremena koje je u poslijepodnevnim satima zadesilo našu općinu, poplavljen je i parking kod OŠ “Huso Hodžić”. Za sada nema informacija kolika je šteta na vozilima..

  U većem dijelu Bosne je zabilježena kiša.

  Temperature zraka u 14 sati (°C): Ivan-sedlo 15; Bihać, Drvar 16; Jajce, Sanski Most, Sokolac 18; Banja Luka, Bugojno, Prijedor, Tuzla 19; Livno, Sarajevo, Srebrenica 20; Doboj 21; Gradačac, Zenica 22; Trebinje 24; Bijeljina 25; Mostar 26; Grude 27; Neum 29;

  Sutra će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na području istočne i sjeveroistočne Bosne, gdje se očekuje i grmljavina. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

  Slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 28 °C.

  U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 20 °C.

  BHD  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci