OŠ “Bila” u Vitezu zabranila djeci unošenje mobitela

Osnovna škola “Bila” iz Viteza objavila je informaciju kojom obavještava roditelje da je od nadolazeće školske godine u školu zabranjeno unošenje mobitela, bilo kakvih računala, MP3 playera i drugih sličnih uređaja.

Kako navode u saopštenju, na prijedlog Vijeća učenika, Vijeća roditelja, Učiteljskog vijeća, školski odbor OŠ Bila je donio ovu odluku kojom se zabranjuje donošenje uređaja u školu.U aprilu 2019. godine, na poticaj učenika škole i uz podršku roditelja, uspostavljena je zabrana korištenja mobilnih telefona u istoj školi.

Ova inicijativa, koja je prošla kroz sveobuhvatnu podršku, donijela je pozitivne rezultate.Međutim, tokom protekle školske godine 2022./2023., primjećeno je narušavanje ove zabrane od strane mnogih učenika, što je rezultiralo primjenom odgojno-disciplinskih mjera, uključujući i privremeno oduzimanje mobilnih uređaja.-

Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, pozivamo vas i molimo da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi. Sukladno tome, obavještavamo vas da će vama i svim učenicima uvijek biti dostupni telefoni škole za sve informacije, cijelog radnog vremena škole, to jest od 7.30 do 19.00 (ured sekretara škole, pedagoga i psihologa – 030/716-243).

Važno je napomenuti da svi nastavnici i učitelji, tijekom nastave neće biti dostupni na svojim mobitelima, kao primjer svim učenicima – navodi se u saopćenju.

klix.ba