Od večeras je na tebe otvoren lov: Mladiću koji je spasio bebu iz lokve krvi stižu prijetnje

Nesretnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva, ispričao je Emir Džinović.

Vlasnik teretane Emir Džinović iz Gradačca u kojoj je radio ubica Nermin Sulejmanović kao instruktor, bio je na mjestu zločina i spasio bebu, nakon ubistva Nevzete Hećimović.– Da, spasio sam bebu, bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Sada je kod mene, na sigurnom..

Prizor je bio jeziv. Nesretnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga – rekao je on.Nakon što je vijest dospjela u medije, Džinović se susreo sa strahovitim prijetnjama.

Podsjetimo, dijete je ostavljeno u lokvi krvi na podu nakon što je Sulejmanović ubio Nevzetu, a u videu na Instagramu je rekao: “Neka neko dođe po dijete”.U porukama, koje je objavio portal Crna-hronika.info pošaljilac, između ostalog, navodi i: “Od večeras je na tebe otvoren lov”.

U jednoj od poruka Džinoviću je stigla i fotografija pištolja pored kojeg stoji okvir napunjen mecima.Podsjećamo, u međuvremenu je beba prebačena na Odjeljenje za pedijatriju UKC Tuzla, a brigu o njoj je preuzeo Centar za socijalni rad.

Oslobodjenje.ba