More
  spot_img

  OČAJNIČKI POKUŠAJ KĆERKE ACE STOJIĆA: 100.000 KM ZA INFORMACIJU


  OČAJNIČKI POKUŠAJ KĆERKE ACE STOJIĆA: 100.000 KM ZA INFORMACIJU
  OČAJNIČKI POKUŠAJ KĆERKE ACE STOJIĆA: 100.000 KM ZA INFORMACIJU

  Očajnički pokušaj kćerke Ace Stojića

  100.000 KM za informaciju

  Već 29 godina Elvira Ela Stojić traga za svojim ocem, Aleksandrom Acom Stojićem kojega su u trenirci i papučama iz stana odveli bojovnici HVO 29.10.1993. godine u Mostaru, žutim mercedesom i od tada mu se gubi svaki trag piše Crna-Hronika.

  Bilo je to tri mjeseca nakon što je odvedena i brutalno ubijena na trim stazi u blizini Bara u Mostaru, s još dvije žene Hatidžom i Elvedinom Kajtaz i desetomjesečnom bebom, i supruga Acina, Elina majka Nada rođ. Frenjo.

  I poslije 29 godina Elvira nema nijednu informaciju koja bi pomogla zato je odlučila ponuditi nagradu.
  – 100.000 KM! Visoka novčana naknada za informaciju koja će me dovesti do posmrtnih ostataka moga oca Aleksandra Ace Stojića odvedenog iz stana u Ulici M.Dikica 14, na starom Veležovom igralistu 29.10.1993 u Mostaru.

  Olakšajte sebi i pomozite meni!

  DNK analizom ćemo utvrditi da se radi o mom ocu, da ga časno sahranim kako je i živio, pored žene za koju je i život dao.

  Da spustim cvijeće na grob i njemu, toj dobroj duši od čovjeka i da se tako završi ova agonija duga 29 godina. Tata, ovo je očajnički pokušaj tvoje Ele i Vanje da te sahranimo.

  Tata, volim te, poručila je ova hrabra, ustrajna Mostarka.

  Ela čuva pisma koja joj je poslao njen otac mjesec dana prije nego su ga odveli, u kojima opisuje posljednje dane života. Pisao je da sluti, baš kao što je i Elina majka Nada govorila, da zna da će je ubiti i da ih čeka, da strahuje od njihovih koraka

  CRNA-HRONIKA.INFO

  Šute mostarski isljednici, šute komšije, šute prijatelji. Jedan od zadnjih svjedoka, koji je 1993. živog vidio Acu Stojića, bio je Zvonko Vidović zvani Ježa, koji je tada saslušavao Acu. Vidović je u ratu bio pripadnik krim službe Vojne policije HVO-a i isljednik u logoru Heliodrom.  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci