Utorak, 25 siječnja, 2022
More
  spot_img

  Novih 12 mladih poduzetnika i 20 radnih mjesta u Tešnju

  Danas je načelnik općine Tešanj, Suad Huskić, sa 12 mladih osoba, budućih poduzetnika potpisao ugovore o korištenju grant sredstava za podršku poslovnim idejama mladih. Rezultat podrške Općine Tešanj u 2021. godini je podrška pokretanju 12 novih poslovnih subjekata sa novih 20 radnih mjesta (14+6), koji su prošli javni poziv. Imamo sve više mladih koji pripremaju kvalitetne poslovne ideje i koji se odlučuju pokrenuti vlastiti biznis.

  Preko 80% poslovnih subjekata iz našeg programa je nastavilo sa radom nakon prestanka podrške općine. Ovi podaci potvrđuju poslovni ambijent u Tešnju, potvrđuju poduzetnost Tešnjaka i naravno spremnost lokalne zajednice da unaprijedi lokalni ekonomski razvoj.Općina Tešanj od 2011. godine podržava poslovne ideje/projekte mladih (do 35 godina) koji imaju ideju i odlučnost da pokrenu vlastiti biznis. Podrška uključuje finansiranje troškova registracije preduzeća, dio bruto plate zaposlenika u periodu do 12 mjeseci, troškove zakupa ili uređenja poslovnog prostora i nabavku opreme.

  Do sada je 88 registrovanih poslovnih subjekata (72 i dalje posluje), 100 radnih mjesta finansiranih od strane Općine Tešanj, te 80 dodatnih radnih mjesta koji su kreirali sami poduzetnici. Kvalitet poslovnih ideja koje su kandidovane na javni poziv, ocjenjuje radni tim imenovan od osoba koje su duži niz godina uspješni privrednici.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci