NOVI DETALJI IZ BIJELJINE: U velikom požaru izgorjele četiri proizvodne hale; Preduzeće je jedan od najvećih izvoznika…

Požar u bijeljinskom preduzeću ‘Mega-drvo’ stavljen je pod kontrolu. Nema opasnosti za dalje širenje, a pričinjena je velika materijalna šteta na objektu”, rekao je za InfoBijeljina Mile Spasojević, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina.”

Dobili smo dojavu u 6,15 sati da je požar izbio u hali preduzeća ‘Mega-drvo’. Ekipa koja je bila dežurna izašla je sa tri vatrogasna vozila. Pošto je bio veliki požar koji se širio na druge hale, odmah smo angažovali cijelu vatrogasnu jedinicu i sva raspoloživa vozila su došla na teren.

Bio je problem obezbijediti veliku količinu vode pa smo zvali vatrogasne jedinice iz Ugljevika i Lopara. Također su u pomoć pritekla bijeljinska preduzeća Komunalac i Vodovod da dopremaju vodu“, rekao je Spasojević.On kaže da je na terenu preko 40 vatrogasaca, te desetak vatrogasnih vozila.

Najbitnije da je požar stvaljen pod kontrolu, mada je velika materijalna šteta. Izgorile su četiri hale u kojima su se nalazili gotovi, suvi proizvodi, lakirnica. Najbitnije da niko od vatrogasaca ni radnika koji se nalaze tu nije povrijeđen. Nema opasnosti za dalje širenje, a uzrok požara će se nakanadno ustvanoviti“, dodao je Spasojević.

Podsjećamo, jutros u 6,15 sati u firmi “Mega Drvo” kod Bijeljine izbio je požar, a još nema informacija o šteti.Uviđaj će biti obavljen nakon što požar bude ugašen.Proizvodna hala preduzeća “Mega-drvo” nalazi se u indstrijskoj zoni Ljeljenča. Djelatnost preduzeća je proizvodnja namještaja od drveta, a na sajtu navode da danas predstavljaju jednog od najvećih izvoznika iz Semberije. 

SLOBODNA-BOSNA.BA