Nezim Halilović emotivnim riječima sjetio se kćerke Nudžejme: “Hamza te puno spominje i miriše tvoje mahrame…”

Vijest o Nudžejminoj smrti potresla je sve one koji su poznavali ovu čestitu majku i suprugu, ali i one koji je nisu poznavali, jer, prema riječima i njenog babe Nezima, Nudžejma je bila, moralna, vesela, plemenita i puna ljubavi i želje za životom.

Danas, na drugu godišnjicu njene smrti, babo Nezim Halilović Muderris, na svom Facebook profilu emotivnim riječima prisjetio se svoje kćerke, piše Hanuma.ba.

Njegov status prenosimo u cjelosti;

Sine, danas je tačno dvije godine otkako si preselila na Bolji svijet, dvije godine u kojima smo te se sjećali samo po dobru, često zijaretili tvoj kabur u Konjicu, učili dove za tebe, udjeljivali sadaku, daleko od očiju drugih puštali suze za tobom, jedni drugima pričali snove u kojima si uvijek bila vesela, nasmijana, nurli lica i u zelenim haljinama koje si posebno voljela, pregledali smo i čuvali tvoje sms poruke pisane proteklih godina, slagali smo tvoje fotografije u albume…Prije tri mjeseca smo tvoj Amar i mi postavili ti na kabur bijele nišane i posadili travu.

Tvoj sin Hamza hvala Allahu raste, prije 10 dana je napunio četiri i po godine, puno te spominje, kaže da si najljepša na Svijetu, sanja te, čeka da mu dođeš iz Bolnice, miriše tvoje mahrame i haljine, najvoli igračke koje si mu ti kupila, spominje mjesta gdje si ga vodila i igrala se sa njim, briše nenine suze i govori: “Neno, zašto plačeš?”… Svi ga pazimo i čuvamo, a najviše njegov babo Amar, koji ga vodi u prirodu, na mjesta koja ste obilazili u sretnom braku i počesto ga dovede kod nas.

Hamza sluša u Obdaništu, juče je u Obdaništu učestvovao na Priredbi u povodu Obilježavanja Dana državnosti, najvoli tetića Ahmeda, sa kojim se začas posvađa, pa se onda izljube, dajidžića/lođaka Zejda, tetiće Jahju i Davuda, tetičnu Tajru, koju ponekad dobro udari, a kada ga upitamo zašto udara svoju sestru, kaže: “Zato što je volim!” i amidžiće Fatiha i Nuha, prvi se javlja na interfon i telefon, ne voli se maziti i ljubiti, sam se oblači i rasprema, voli voćni sladoled, lizalo, čips i pez, od nene dok pije čaj kada na njega ne obraća pažnju uzima ostatak čokoladice

Duplo, drago mu je kada ga nena uspavljuje na nogama…Fališ nam da nam bahneš, da nam pošalješ poruke: “Jeste li kod kuće? Eto me, samo da vas vidim. Voli te li vi mene? Babo, jelde ti mene voliš najviše!?..”Puno fališ i svojoj sestri Sadžidi, braći Amaru i Abdullahu, neni, đedi, snahama, sestrićima, sestričnoj, svekrvi, svekru, amidži, dajidži, tetkama, strini, dajidžinici, zetu, rodbini, tvojim prijateljicama…

Volimo te, učimo dove za tebe i čeznemo za susretom sa tobom!Allah te počastio deredžom šehida, ljepotama u Berzahu, sigurnošću u Hladu Arša na Kijametu i uživanjima u Firdevsu! I sve nas sastavio sa tobom!Tvoji mama i babo”, navodi se u Facebook objavi.

Podsjećamo, Nudžejma je bila u 10. sedmici trudnoće. Uslijed posljedica udara tromba, što se odrazio na sinuse i mozak, Nudžejma je sedmicu prije smrti bila u dubokoj komi. Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na korona virus.Iako je porodica objavila molbu da se dženaza klanja u što užem krugu, namazu je prisustvovao veliki broj građana Konjica, prijatelja porodice, kolega i saboraca oca Muderisa Nezima. Dženaza-namazu je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović koji je u svom obraćanju podsjetio na prolaznost ljudskih bića. 

(Hanuma.ba)