fbpx
More

  Nepoznati astronaut se prošetao ulicama Maglaja

  Iako se u čitavom svijetu pa tako i u našoj općini u zadnje vrijeme dešavaju dosta neobične stvari, jučer smo ipak svjedočili nečem nezapamćenom u gradu Maglaju. U sred dana se maglajskim ulicama prošetao, ni manje ni više, nego astronaut. Pravi pravcati, što bi se reklo. Prolaznici su zastajali i u čuđenju gledali, a oni koji su se snašli u momentu su čak pitali za fotografiju.

  Možda je skrivena kamera? Je li astronaut ispao iz rakete najnovije misije Elona Musk-a? Vjerojatno Dubioza snima novi spot? Da li naša općina potajno razvija svemirski program o kojem javnost još uvijek nije informisana? Samo su neka od pitanja koja su se pojavila u glavama naših sugrađana.

  • Ja, evo, preko 50 godina pijem svaki dan kafu u podne, na ovom istom mjestu i svega sam se nagledao, ali ovo još nikad nisam vidio. Ko je doveo ovog Svemirka? – izjavio je za naš portal uzbuđeni i blago potreseni sedamdesetdvogodišnjak, koji je želio ostati anoniman.

  Istražili smo malo o čemu se radi i preko pouzdanih izvora ipak došli do konkretnijih informacija. Astronaut je izgleda samo jučer bio gost u našem gradu i navodno je htio testirati bestežinsko stanje i kondiciju penjući se na našu Tvrđavu. Došao je zapravo iz kompanije NSoft, čije je sjedište u Mostaru no ima urede u Zagrebu i Maglaju. Radi se o kompaniji koja je inače jedan od svjetskih lidera u razvijanju softvera za industriju zabave i svoje proizvode plasira u 40 zemalja svijeta a broji čak preko preko 300 uposlenika od kojih je jedan i simpatični astronaut.

  Stvarni razlog posjete Maglaju je najava otvaranje novih radnih mjesta u njihovom Maglajskom uredu, ta program edukacija za Tech Support Operatore koji će organizirati u idućem mjesecu. Zapratite ih na Facebook i Instagram profilima kako biste bili pravovremeno obaviješteni o svim prilikama za educiranje i zapošljavanje u našem gradu.

  maglaj.net

  Istaknuto

  Tešanj Connected – brže i lakše do posla sa nama

  Uz najnoviju platformu do lakšeg i bržeg zapošljavanja, Tešanj Connected! Šta je Tešanj Connected?

  Najnovije vijesti

  Amel Tuka izborio finale na Olimpijskim igrama u Tokiju

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Ovo je i najbolji rezultat našeg atletičara

  Napreduje izgradnja ceste Stolac – Neum: Još samo 10 kilometara

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Brojni državljani BiH koji ovih dana hrle u naš...

  Djevojčicu usmrtila vrućina u vozilu kod Banjaluke

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); BANJALUKA - Vrućina odnosno ekstremno pregrijavanje je uzrok smrti...

  Demineri izvukli tijela dvojice lovaca iz minskog polja kod Zavidovića

  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Na lokalitetu Lukići kod Zavidovića jutros su smrtno stradala...

  Slične vijesti