More
  spot_img

  “NEMA SMISLA BITI NA SASTANKU KOJI PROMOVIRA DVA BOŠNJAČKA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA”


  Lider HDZ-a BiH Dragan Čović boravi u Briselu, ali ne i na sastanku bh. lidera sa EU zvaničnicima. On je ranije rekao da ako na sastanak dođe član Predsjedništva Željko Komšić, “ne pada mu na pamet da potpisuje zajednički dokument sa Komšićem”.

  Nakon što je sastanak počeo, a on nije prisutan, počela su nagađanja. Od toga da zaista nije došao zbog Komšića, do toga da ima zdravstvenih problema. Upravo se oglasio na Twitteru.

  “Od jedne hrvatske političke stranke danas je u Briselu zatraženo da pregovara o političkom sporazumu sa devet bošnjačkih i šest srpskih stranaka. Format je bio obeshrabrujući i nemoguće je bilo postići fer dogovor sa onima koji promovišu kršenje Dejtonskog sporazuma. Nema smisla prisustvovati sastancima koji će legitimirati i promovirati dva bošnjačka člana Predsjedništva i sve one koji ne dijele osnovne ustavne principe. Veliko hvala Šarlu Mišelu i Andreju Plenkoviću na uloženom trudu”, napisao je Čović na Twitteru.

  Sastanak u Briselu još uvijek traje. Na stolu je potpisivanje dokumenta o ključnim pitanjima za BiH koji bi trasirali naš put ka EU. Ideja domaćina je, navodno, pokušaj vraćanja evropskog puta BiH u fokus interesovanja domaćih lidera.

  CRNA-HRONIKA.INFO  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci