Ne odustaju: Najavljena žalba na rješenje MUP-a KS o zabrani održavanja protesta podrške Dodiku

Rješenje o zabrani održavanja mirnog skupa podrške predsjedniku RS Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću predstavlja poruku Sarajeva, izjavio je za RTRS predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.-

Ovo je poruka Sarajeva koje se deklariše kao višenacionalno, a ni 8.000 Srba ne može da se okupi – rekao je Radanović.Istakao je da će se žaliti na rješenje.- Mi i dalje stojimo pri tome da je ovo trebao biti lijep događaj u kojem bi Srbi pokazali želju da podrže predsjednika RS Milorada Dodika, zato što je Dodik redovno pobjeđivao na izborima i nesporno ima podršku srpskog naroda – naveo je Radanović.Đorđe Radanović.

RTRSNaglasio je da ne odustaje.- Ja ću doći da protestujem sam ako treba, jer ovo kako se oni ponašaju nema utemeljenja u pravičnosti, da ovako postupaju prema zahtjevu. Ovdje je problem što su Srbi htjeli da se okupe u Sarajevu – istakao je Radanović.Podsjetimo, Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH za održavanje javnog skupa ispred Suda i Tužilaštva BiH, 1. septembra, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uslova, kao i iz sigurnosnih razloga.

klix.ba