NAZVAO ELVIRA BEĆAREVIĆA DA UPLATI PALETU VODE ZA TURSKU, A ON POSLAO ŠLEPER – BESPLATNO!

Elvir Bećarević nije od onih biznismena koji pripadaju oholoj gomili. Ne pripada onim ‘tajkunima’ za koje se kaže „da su davali, ne bi ni imali“. Čovjek „daje, a opet ima“. Ali, dok iz jedne ruke daje, on ne drži u drugoj ruci mobitel kako bi napravio selfi. Želi biti anoniman. Pošto je, međutim, ovo prava vijest za novine, nismo ga ni pitali za dozvolu za objavu.Ovo je, dakle, crtica za koju nam je izvor informacija bio vozač kamiona iz tvornice ZEMA, koja inače proizvodi Tešanjski kiseljak. Vlasnik te kompanije je Elvir Bećarević.

„Čovjek me juče nazvao iz Kopica (općina Žepče) i tražio da uplati paletu naše mineralne vode kao humanitarnu pomoć za Tursku. Gazda je odmah rekao da javim čovjeku da ne treba platiti ništa, i da će poslati šleper Tešanjskog kiseljaka na njegovo ime.

Gazdu nipošto da ne pominjemo“, kaže nam vozač ZEMA-inog kamiona koji takođe želi ostati anoniman.Ima još sjajnih humanitarnih stvari koje ovih dana čini Elvir Bećarević; no, tek bi to bilo za rubriku „vjerovali ili ne“.Poput Luke Modrića: kao dječak čuvao ovcePodsjetimo samo na kraju: radi se o istom onom čovjeku koji je prije nekoliko godina prepoznao na ulici novinarku BHRT-a koja je bila uključena u akciju prikupljanja pomoći za izgradnju kuće za porodicu Jorgić iz sela Vrela, općina Teslić (RS).

Odmah je pozvao novinarku na kafu i izvadio je iz novčanika sve pare koje je u tom trenutku imao, a imao je 1050 konvertibilnih maraka. Sebi je ostavio 50, a hiljadu dao da novinarka odnese komšijama Jorgićima. Tada je ponovio mudrost koju je čuo od jednog pravoslavnog popa – „nije bitno koliko daješ, već koliko ti ostane“.Kao dječak, Elvir Bećarević imao je isti put kao Luka Modrić: za vrijeme rata čuvao je ovce podno tešanjske Gradine.

Zapamćen je u gumenim čizmama do koljena. Imao je i drveni štap od metar i po kojim je gonio ovce. U jednom trenutku, kada je malo popio, Elvir Bećarević se povjerio prijateljima: „U djetinjstvu  nisam uživao u obilju. Mene je Bog pomilovao kada je odredio da u Americi moj Tešanjski kiseljak dvaput proglase najboljom mineralnom vodom na svijetu.

Valjda i ja trebam nekoga pomilovati. Kad god mogu“.Elvira Bećarevića Bog je pomilovao i prošle godine, jer je u 2022. njegov Tešanjski kiseljak službeno proglašen najprodavanijom vodom u BiH.

buka.com