Navijači Partizana ustali i aplauzima nagradili Musu i Hezonju

Navijači Partizana se izdvajaju kao najboljim u Evropi, a ovo mišljenje su još jednom potvrili na sinoćnjoj utakmici.Sinoć su navijači Partizana postavili novi rekord Eurolige po posjećenosti dvorane jer ih je čak 20.068 bilo u Štark Areni na utakmici protiv Real Madrida.

Rezultat je bio 104:90, odnosno pobjeda Partizana, čime su se košarkaši odužili navijačima koji su napunili dvoranu.

Naime, oni su dva kola prije kraja stigli nadomak play-offa i trebat će da se desi pravo čudo da ostanu bez doigravanja.Nakon završetka susreta uslijedila je scena za pamćenje. Navijači Partizana su ustali na noge i aplauzom ispratili košarkaše Reala, a Džanan Musa i Mario Hezonja su dobili posebno velike ovacije s tribina beogradske dvorane.

Ovakva rekacija navijača je iznenadila Musu i Hezonja, a obojica košarkaša su bili dirnuti ovim gestom, te su im uzvratili aplauzom, a nakon utakmice Musa im se zahvalio na ljubavi koju je dobio s tribina.- Atmosfera je bila nevjerovatna, suvišno je o njoj pričati. Ko gleda na TV-u, mora doći u dvoranu i to vidjeti. Zahvaljujem im se na aplauzima, uvijek je lijepo igrati protiv Partizana – rekao je Musa nakon utakmice.Musa je na terenu proveo 28 minuta i za to vrijeme je bio najefikasniji igrač utakmice s 22 poena, dok je Hezonja dodao 17 poena.

Avaz.ba