Nakon smjene Hamdije Fejzića: Srebrenički paroh osveštao kancelariju novog zamjenika načelnika

Na funkciju zamjenika načelnika općine Srebrenica jučer je stupio Momčilo Cvijetinović (SDS). On je na ovu funkciju imenovan nakon smjene Hamdije Fejzića (SDA).

Nakon stupanja na dužnost kancelariju Cvjetinovića je osveštao srebrenički paroh, protojerej Aleksandar Mlađenović.Podsjećamo, srpski odbornici u Skupštine općina Srebrenica su prošli mjesec izglasali opoziv i smjenu zamjenika načelnika Hamdije Fejzića.

МОМЧИЛО ЗАМИЈЕНИО ХАМДИЈУ

Данас је на функцију замјеника начелника општине Сребреница ступио проф. Момчило Цвјетиновић…Posted by Деспотовина on Wednesday, December 6, 2023Jedan od razloga za smjenu je bilo obilježavanje državnih praznika koje je organizovao Fejzić.

JEDNONACIONALNA ODLUKA

Srpski odbornici u Srebrenici smijenili bošnjačkog zamjenika načelnika jer obilježava praznike BiH”Razlozi za smjenu su blago rečeno smiješni, jer je u obrazloženju za smjenu koje je došlo od načelnika navedeno da nisam prisustvovao sjednicama i kolegiju Skupštine, što nije tačno.

Drugi razlog je da sam ja kao zamjenik načelnika učestvovao u organizaciji obilježavanja Dana državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To znači da nama neko u Srebrenici, Bošnjacima, hoće da određuje šta možemo i hoćemo slaviti, koje datume i praznike”, kazao je nakon smjene Fejzić.

Klix