More
  spot_img

  Nakon rekordnih rezultata poslovanja, bh. rudnik traži nova 123 radnika

  Rudnici mrkog uglja Banovići raspisali su 30. oktobra javni oglas za prijem radnika u radni odnos.

  Radnici se traže za površinsku i podzemnu eksploataciju uglja, separaciju, željeznički transport…

  Ukupno je raspisan oglas za prijem 123 radnika a među radnim mjestima najviše je utovarača i bravara. Traže se još i elektromehaničari, bageristi, vozači dampera, buldožeristi, varioci, manevristi, električari…

  Radna mjesta otvorena su i u sektoru direkcije gdje se traže između ostalog ekonoomisti i knjigovođe ali i 15 radnika na fizičkoj zaštiti.

  Dobar rezultat

  Podsjetimo da je Rudnik mrkog uglja Banovići koji zapošljava skoro 3 hiljade ljudi, u prvoj polovini ove godine povećao prihode i ostvario dobar fijansijski rezultat, te izašao iz minusa koji je zabilježen u istom periodu lani.

  Kako je nedavno objavljeno iz kompanije, dobro poslovanje nastavilo se i tokom proteklih mjeseci 2020. godine kada su zabilježeni proizvodni rezultati koji u mnogome nadmašuju ostvarenja iz proteklih godina a od poslijeratnog perioda ovo je prvi put da su ostvareni rezultati proizvodnje na šestomjesečnom nivou osigurali dobit preduzeću.

  Naime, tokom 2020. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosi od 96.877.887 KM, dok su u istom periodu prethodne godine ukupni prihodi bili manji za nešto više od 10 miliona KM.

  Povećana primanja radnika

  RMU je od početka godine povećao topli obrok radnicima za 4 KM koji u konačnici iznosi 14 KM, a od marta je novim Kolektivnim ugovorom plata zaposlenika Rudnika povećana je za 8 posto.

  D. Hadžić

  biznisinfo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci