Nakon novih sankcija Dodikovi kadrovi već krenuli u odbranu: I mi smo Dodikova porodica

Sve sankcije koje je dobio Milorad Dodik zbog antidržavnog dejstva dočekao je spremno jer se ekspresno uključi stranačka mašinerija koja ga pred javnosti pokušava odbraniti. Tako je bilo i ovaj put kada su sankcije uvedene Dodikovoj djeci.

Sjedinjene Američke Države (SAD) u petak su uvele sankcije za Igora i Goricu Dodiku, Dodikovu djecu zbog poslovnih veza njihovih kompanija sa političkim dejstvom njihovog oca. I iako Dodik sve sankcije predstavlja kao nešto što ga ne pogađa, itekako se trudi da sve prebaci na kolektivno dejtstvo.

Tako je poslije posljednjih sankcija porodici Dodik na Palama pokrenuto potpisivanje peticije podrške Dodiku uz poruku “I mi smo porodica Milorada Dodika”.Ovo je već ustaljena praksa u režiji SNSD-a gdje se svaki potez usmjeren protiv pojedinca pokušava predstaviti kao udar na cijeli entitet. I bez obzira koliko Dodik naglašavao da ga sankcije ne pogađaju, možda materijalno, trud koji ulaže da se opravda u velikoj mjeri otkriva da mu nije svejedno.

TEŠKE OPTUŽBE

SAD objasnile sankcije Igoru i Gorici Dodik: Zabrinuti smo da RS sve više nalikuje na porodičnu firmuDodiku je itekako važno da među biračima ostavi utisak da je on taj koji je žrtva, stoga odmah podiže stranačku mašineriju koja ga među javnosti RS-a pokušava braniti.Podsjetimo, Dodik je već dobio duple sanckije SAD-a te sankcije Velike Britanije, a sada su i njegova djeca stavljena na listi sankcionisanih.

Iz RS-a pod američkim sankcijama su Nenad Stevandić, Milan Tegeltija, Tijana Tegeltija, Alen Šeranić, Radovan Višković, Željka Cvijanović te Miloš Bukejlović.Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Milorad Dodik Staša Košarac američke sankcije

klix.ba