More
  spot_img

  NAKON 22 GODINE RADA JASMIN PALAVRIĆ GASI DOMAĆINSTVO I PRODAJE SVA GRLA


  Jasmin Palavrić, poljoprivrednik iz Kiseljaka kod Tuzle, vlasnik je domaćinstva od oko 20 grla, od čega 14 muznih krava. Ili bolje rečeno – bio je!

  On je nakon 22 godine donio tešku, ali, prema svemu sudeći, neophodnu odluku, da proda sva grla i ugasi domaćinstvo.

  Neće biti bolje.

  NAKON 22 GODINE RADA JASMIN PALAVRIĆ GASI DOMAĆINSTVO I PRODAJE SVA GRLA
  NAKON 22 GODINE RADA JASMIN PALAVRIĆ GASI DOMAĆINSTVO I PRODAJE SVA GRLA

  – Moja odluka nije za jedan dan donesena. Jednostavno, nismo više u stanju to raditi. Razloga je milion i jednaki su kao i prije 15 godina. Stvarno mi je žao. Potrošio sam 20 godina života čekajući da bude bolje. A nije bolje – rekao je Palavrić za “Dnevni avaz”.

  On je jedan od rijetkih koji su uvijek afirmativno govorili o poljoprivredi, a to je činio jer je volio svoj posao i radio ga je sa zadovoljstvom.

  – Nisam nikome dužan, dostigao sam tehnologije koje se koriste na Zapadu, dobru proizvodnju, međutim… Posljednjih mjeseci vidim i u kontaktu s lokalnim i federalnim vlastima da to ne ide nabolje. Jednostavno, nemaju sluha i, garantiram, za mog života, koliko god ja živio, ovdje neće biti bolje u poljoprivredi. Šta ću dalje, ne znam. Sve sam činio da moja dva sina ostanu ovdje, da ne idu iz ove države – kazao nam je Palavrić.

  Podsjetio je na rat u Ukrajini, ali i prethodne godine koje smo živjeli s koronavirusom.

  – To sve je pokazalo koliko je značajno biti u proizvodnji hrane i koliko je značajna za nas. Nama hrane nedostajati neće, sigurno. Međutim, jednostavno sam izoliran kao pojedinac u svojoj sredini – istakao je Palavrić.

  Hoće li i drugi krenuti Palavrićevim stopama

  Bahati odnos.

  CRNA-HRONIKA.INFO  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci