NAJEŽIT ĆETE SE OD SNIMAKA POPLAVE KOJE SMO SNIMILI U TEŠNJU

Obilne poplave izazvale su brojne probleme na području općine Tešanj.

Osim poplavljenih poljoprivrednih područja, saobraćajnica, i stambenih objekata, određena područja su ostala bez kablovskog i internet signala.

Uzrok je pucanje optike izazvano bujicom.

Kako su izvijestili kablovski operateri, područja Simetrale, Čaršija, Obala, Dobropolje, Raduša, Dolac, Kotlanice, Mekiš, Karamutovi, Ul. Patriotske Lige, Ul. Braće Pobrić i Ošljak na području općine Tešanj su bez signala.

Shodno tome da se voda još uvijek nije povukla, kolege još uvijek ne mogu prići mjestu kvara, kako bi isti otklonili – poručili su iz operateri.

Mnogi dijelovi grada su pod vodom, a u Tešnju je poplavljen i parking kod OŠ “Huso Hodžić”. Jaka bujica nosi čak i automobile.

Sutra će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na području istočne i sjeveroistočne Bosne, gdje se očekuje i grmljavina. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 28 °C.

NAJEŽIT ĆETE SE OD SNIMAKA POPLAVE KOJE SMO SNIMILI U TEŠNJU
NAJEŽIT ĆETE SE OD SNIMAKA POPLAVE KOJE SMO SNIMILI U TEŠNJU

izvor : hayat.ba